Blog

ik Kom !

30 april 2020 • Shurley

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen, het corona virus. Ons geduld na weken hoopvol wachten op goed nieuws wordt beproefd. Reikhalzend wordt er uitgekeken naar de volgende toespraak van onze Premier Rutte. Hoelang blijft deze Lock down nog in stand, wat betekent de anderhalve meter samenleving voor mij, hoelang moeten wij binnen blijven schuilen voor dit snel om zich heen grijpende virus ?

Ken jij dat ook ? Alle tegels in de badkamer en de wc zijn inmiddels geteld. Dat ene nummer dat nu zo vaak gedraaid is waardoor het fluitend mee gezongen kan worden. De volgende vergadering met het prachtige orkest van jouw kinderen op de achtergrond. Een rondje naar het koffiezetapparaat is nu een wandelingetje naar de koelkast geworden. En zo schikken wij ons naar het nieuwe ‘normaal’. Mensen worden ongeduldig, onrustig, wat mogen en kunnen wij eigenlijk nog wél doen ? Waar kunnen wij eigenlijk nog schuilen ?

Op sommige vragen zijn er op dit moment simpelweg geen antwoorden. Maar waar we onze extra tijd en energie in kunnen stoppen is de plek waar wij schuilen. Wie of wat is nu onze schuilplaats ? Waarin steken we nu onze extra tijd en energie ?

Toen ik opzoek ging naar de betekenis van het woord schuilplaats werd ik gelijk herinnerd aan vroeger. Een schuilplaats is namelijk een plaats waarin jij jezelf verborgen kunt houden. Zoals het beroemde spel verstoppertje. Op zoek naar de allerbeste beschutting, zodat de teller jou niet kan vinden.

10, 9, 8, 7 … 3, 2, 1, 0, Wie niet weg is, is gezien, ik kom !’

Ondanks de nieuwe anderhalve meter samenleving moeten wij onthouden dat dit niet betekent dat wij een anderhalve meter samenleving moeten hebben met onze Heer. God is onze toevluchtsoord. Bij Hem kunnen wij altijd terecht.

U bent mijn schuilplaats Heer, U vult mijn hart steeds weer met een verlossingslied. Telkens als ik angstig ben, steun ik op U. Ik vertrouw op U. Als ik zwak ben, ben ik sterk in de kracht van mijn Heer.

4 reacties

 1. Shedia Jansen

  1 mei 2020 • 15:40 uur

  Krachtig Shurley, Go girll????. Goed bezig!!

 2. Gerda

  3 mei 2020 • 09:19 uur

  Pakkend stukje,zo waar.. geen 1.5 m afstand van God.. blijf juist nu ,binnen de muren van thuis,dicht bij Hem.

 3. Shurley

  3 mei 2020 • 12:26 uur

  Bedankt voor je positieve reactie Shedia ❤️. Het is echt een zegen om een levende God te dienen.

 4. Shurley

  3 mei 2020 • 12:27 uur

  Amen, precies zoals u het zegt Gerda ???? God laat alles medewerken ten goede voor wie gelooft ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle