Opwekkingsdienst met pastor Smits.
Blog

Voorwaarts leven en achteraf begrijpen!

11 december 2020 • Debora Ester

Pastor Klaas Hogenhout vertelt hoe het gaat met het pionierwerk in Almelo in deze coronatijd.

Voorwaarts leven en achteraf begrijpen!

Ruim 5 maanden geleden, na de eerste corona golf konden wij van start met de eerste diensten.

Eindelijk konden we knallen en waren wij ontzettend nieuwsgierig naar hetgeen God ging doen in deze stad. Al snel kwamen wij erachter dat drugs een groot probleem is onder de jongeren. Een hoge werkloosheid en daardoor is een gebrek aan toekomstperspectief nijpend voor alle leeftijdscategorieën binnen deze stad.

Door wekelijks de gesprekken aan te gaan op straat met deze mensen begrijp je de oorzaak en de gevolgen van dit gebrek aan perspectief.

Wij geloven dat God de sleutel is voor veel problemen en dat God de kerk wilt gebruiken om deze boodschap over te dragen. Naast de reguliere evangelisatie hadden we als doel om met concerten en opwekkingsdiensten deze boodschap laagdrempelig over te brengen. Dit resulteerde in wekelijkse bezoekers op de diensten, bekeerlingen en opwekking.

Helaas was daar de tweede corona golf, een fikse tegenvaller waar je geen invloed op hebt. De activiteiten en plannen voor de laatste maanden van 2020 vielen in het water. Uiteraard waren we blij dat de diensten door konden gaan, maar logischerwijs zagen we dat nieuwe bezoekers uitbleven.

Het Bijbelverhaal van David en Goliath was voor ons ineens het lichtje dat ging branden. Goliath kwam 40 dagen lang in de ochtend en avond schreeuwend de Israëlieten intimideren. De eerste reactie van Koning Saul was vluchten, maar David wist dat hij met God deze reus zou verslaan. Door het aannemen van deze houding, realiseerden we ons dat wat God al had gedaan en wat Hij op dat moment wekelijks doet in Almelo ondanks de reus die intimideert.

Vanaf de eerste dienst in Juni hebben we een enthousiaste groep met jonge mensen die stabiel God willen dienen. Allemaal zijn ze hongerig naar hetgeen God wilt gaan doen in hun leven en stad. We hebben in korte tijd gezien dat God de zieken geneest, voorziet in noden en open deuren blijft geven.

De les die we in korte tijd hebben geleerd is, het leven moet je vooruit leven en achteraf begrijpen. De reus in jouw leven kan worden gezien als obstakel welke intimideert, je natuur wilt misschien vluchten, maar neem de houding aan van David en vecht met God!

Bedankt voor je aandacht en we hopen elkaar snel te zien!

Groet’n uut Almelo

1 reactie

  1. Tatiana van Diermen

    16 december 2020 • 00:56 uur

    Super gaaf Klaas. We blijven bidden voor Almelo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle