Blog

Unmute de stem van God

14 april 2021 • Swantje
 

Drie weken geleden ben ik begonnen met de challenge „unmute de stem van God“ en God sprak eigenlijk meteen al, dat Hij mij grote en ondoorgrondelijke dingen wil laten zien. God heeft mij wel verrast, maar op zijn manier en niet hoe ik in gedachten had. God spreekt op zo vele verschillende manieren. Hieronder een paar manieren, die Hij gebruikte om tot mij te spreken:

Verder heb ik in deze drie weken ook nog drie andere dingen geleerd: 

1.God kan alleen spreken, als mensen ook willen luisteren naar wat Hij te zeggen heeft. 

2. Ik moet een actieve houding aannemen, een soort bewust ‚luisterend oor’, zowel richting God als ook naar onze medemensen toe. Zoals Dietrich Bonhoeffer zegt : „Christians have forgotten that the ministry of listening has been committed to them by Him who is Himself the great listener and whose work they should share. We should listen with the ears of God that we may speak the Word of God.“(Christenen zijn de bediening van luisteren vergeten, die hen door Hem, die zelf de grootste luisteraar is, wordt opgedragen en diens werk zij zouden delen. We zouden luisteren met de oren van God opdat wij het Woord van God mogen spreken.)

3. Als wij iets horen en wij niet zeker zijn of het nou van God komt, mogen wij altijd met onze vragen naar Hem toekomen. Hij wil ons dan opnieuw bevestigen of ons laten zien welke andere stemmen aanwezig zijn in ons leven en met de stem van God in tweestrijd staan. Op die manier kan er verandering komen in ons denken en kunnen wij bevrijd worden van verkeerde denkwijzen. Zo kunnen wij steeds dichter bij God komen.

De drie weken challenge zijn voorbij, maar ik weet dat God wil blijven spreken en ik wil blijven luisteren. Heb jij nog mooie voorbeelden van hoe God spreekt, deel ze dan hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle