Blog

Twee handen vrij

14 juli 2020 • Marcel

Wie houdt er niet van? Oer-Hollandse nuchterheid. Neem bijvoorbeeld deze wijsheid van ‘Loesje’: “Als je los laat, heb je twee handen vrij”. Ze is niet helemaal origineel, want dit hadden we ook al lang in de bijbel kunnen lezen ???? Maar dat ik die twee vrije handen nodig heb, is zeker.

Met een dreumes van 16 maanden, moet ik alles loslaten om te voorkomen dat hij in zeven sloten tegelijk loopt. Hij is erg creatief in het creëren van de meest gevaarlijke situaties op de meest onschuldige plekken. Dus ‘all hands on deck’ voor dit zogenoemde ‘handenbindertje’! 

Dank God dat Hij mij de les van het ‘loslaten’ een paar jaar eerder leerde. Ik was inmiddels 30 jaar en had verschillende relaties achter de rug, die tot mijn grote verdriet niet hadden uitgewerkt. De meeste vriendinnen en leeftijdsgenoten waren al getrouwd en hadden kinderen, maar ik had nog niet eens een vriend. Al die jaren had ik me er (misschien te wanhopig) ingestort in de hoop de juiste man te vinden, maar helaas zonder succes. Ik bad er ook veel voor, maar had tot dat moment mijn verlangens niet in Gods handen gelegd in het vertrouwen dat God mijn matchmaker kon zijn. 

Op het moment dat ik dát deed, zei ik tegen God: ‘ik wil me niet meer druk maken over een man, ik wil dat helemaal aan U overlaten en vertrouw erop dat U een man voor mij heeft, die echt bij mij past’. En ik kan je zeggen dat er echt een last van mijn schouders gleed. Ik had mijn handen weer vrij om me niet met mezelf bezig te houden, maar om iets te betekenen voor een ander. En mijn verdriet? Ook dat kon ik helemaal bij God kwijt. En die man? Die kwam er uiteindelijk. Hoe dat verhaal is gegaan, vertel ik je misschien in een andere column ????

Maar nu… laat ik even mijn toetsenbord los om achter mijn dreumes aan te hollen ????

Matteüs‬ ‭10:39‬ ‭NBG51‬‬
Wie zijn leven vindt, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest om Mijnentwil, zal het vinden.

2 reacties

  1. Gerda

    15 juli 2020 • 16:19 uur

    Mooi woord Danielle …

  2. Danielle

    15 juli 2020 • 16:56 uur

    Bedankt, Gerda! ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle