(Popeye – Popeye – qaz.wiki, 2021)
Blog

Sterk door spinazie ? zoals Popeye?

20 januari 2021 • Shurley

Vandaag hebben wij in de schijnwerpers, trommelgeroffel, Popeye! Een oude vertrouwde cartoon, die vele zullen kennen. Popeye staat bekend om het eten van spinazie en hierdoor extra sterk te worden. Dit had hij nodig zodat hij zijn strijd onder ogen kan zien en alles aan kon. Het bekende lied wat er dan werd gezongen was;

Het Popeye-lied, dat met de volgende regels begint:

I’m Popeye the Sailor Man. (2x) (tuut tuut)

Ik ben Popeye de zeeman (2x) (tuut tuut)

I’m strong to the finish, cause I eats me spinach.

Ik ben sterk tot het einde, want ik eet mijn spinazie

Wikipedia-bijdragers. (2020, 1 juli). Popeye (personage). Wikipedia. https://nl.wikipedia.org/wiki/Popeye_(personage)

Z’n bekende cartoon kan vergeleken worden met een bekende zin, namelijk ‘niet verslappen in gebed’. Ik zal uitleggen wat ik bedoel. De realiteit is dat wij allemaal lekkende vaten zijn en het soms moeilijk is om niet te verslappen. Het kan dan voorkomen dat wij net zoals Popeye rond lopen en vergeten spinazie te eten. Op het moment dat er iets gebeurd eet hij spinazie en wordt hij twee keer zo sterk!

Hoe toepasselijk kan dit lied worden in ons dagelijks leven? Een ieder heeft strijdpunten maar is jou eerste uitweg naar God? Bid jij nog dagelijks ? Hoe zorgen wij ervoor dat wij niet verslappen in gebed? Door het eten van een lekker bord spinazie ? Helaas!, dat zal ons geestelijk niet helpen, maar wel door te volharden en onszelf te sterken met Gods woord. Waardoor ook wij onze strijdpunten aankunnen. Ons lied zou kunnen zijn:

Ik ben … (vul jou naam in) een kind van God, (tuut tuut)

Ik volhard tot het einde, want ik bid en ik lees Zijn woord.

Ik ben dankbaar voor een biddende gemeente. Dat ik bemoedigd mag worden door berichten en gesprekken over mensen die voor mij bidden, zodat je weet dat je er niet alleen voor staat. Jij kunt dit ook zijn voor anderen zowel om voor hun te bidden, maar ook door hun te bemoedigen en te vertellen dat je voor ze bidt! Wat een mooi geschenk is het om een persoonlijke relatie met God te kunnen hebben. En hierbij ook voor anderen te bidden. Gods werk zien wij hierdoor niet alleen in onze levens bewegen maar ook in vele levens om ons heen.

Efeziërs 6:18

Bid voortdurend en laat u daarbij leiden door de Heilige Geest. Verslap daarin niet, maar houd vol en bid onafgebroken voor de andere christenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle