Blog

Staatsvijand

14 maart 2021 • Lawrence

Een persoonlijk verhaal van Joseph Bondarenko uit de Russische gevangenkampen. Het boek is spannend, maar ook bemoedigend. Het is een historische getuigenis van de vervolgde kerk in Rusland in de tijd van het IJzeren Gordijn. In samenwerking met Open Doors.

Joseph Bondarenko is een wereldwijd geliefde prediker en evangelist. Hij staat bekend als de ‘Billy Graham van Rusland‘. In de Sovjettijd werd hij drie keer gevangengenomen omdat hij Gods Woord verkondigde. Hij bracht in totaal bijna tien jaar door in de gevangenis.

Billy Graham vertelt: ‘Ik ben God dankbaar voor de getuigenis van Joseph’s leven. Het is is een eer dat ik met hem kon samenwerken in Moskou.’

Het vervolgen, moorden en de gevangenschap gebeurt nog steeds. Dit maakt het boek ook nu nog actueel. Joseph wordt uiteindelijk bevrijd en keert terug naar de plek waar hij heeft vastgezeten en vergeeft deze mannen die hem gemarteld hebben.

Dit boek is zeker een aanrader. Het verandert je perspectief op de vervolging van de kerk, maar ook het stukje volharding die Joseph mee droeg. Het boek doet mij erg denken aan Paulus. Hoe radicaal deze man altijd was. Het is een krachtig verhaal over het opkomen voor de waarheid, over vervolging, Gods genade en vergeving.

1 reactie

  1. Johannes Bremer

    18 maart 2021 • 20:35 uur

    Waardevol verhaal, en de vervolgde kerk heeft nze gebeden zo nodig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle