Column

Signed, sealed, delivered

9 december 2020 • Swantje

In onze gehaaste samenleving worden wij continu overspoeld met nieuws, appjes, tweets, foto’s en andere informatie. Wij grijpen te pas en te onpas naar onze smartphone. Toch is er, nu kerst begint te naderen, een stijging te zien van brieven en handgeschreven kaartjes, die verstuurd worden. Blijkbaar nemen wij toch de tijd en moeite om een brief te schrijven aan onze geliefden. Maar wat maakt een handgeschreven brief zo waardevol?

Wanneer wij een brief schrijven, gaan we er echt even voor zitten. Wij denken na over hetgeen we op papier willen zetten. Willen we een gebeurtenis beschrijven of onze emoties onder woorden brengen? Vaak stellen wij eerst een conceptbrief op. We schrijven niet alles op wat wij denken, maar alleen datgene wat echt ertoe doet. Het schrijven van een brief is niet alleen waardevol voor de ontvanger. Wij brengen orde aan in onze eigen gedachten. Het geeft ons rust. De ontvanger krijgt meer dan een handgeschreven brief. Hij wordt verrast, gewaardeerd door de schrijver en hij wordt deelgenoot van de gedachten van de schrijver. Een brief is iets heel persoonlijks tussen de schrijver en de ontvanger. Het dwingt de ontvanger bijna om tijd te nemen de woorden te lezen. Geschreven woorden kunnen over en over gelezen worden. Deze woorden lijken onuitwisbaar. Daarom zullen wij waardevolle brieven houden en van tijd tot tijd opnieuw lezen.

Ook God heeft ons een brief geschreven. Hierdoor heeft Hij ons deelgenoot gemaakt van Zijn prachtig plan. Over de eeuwen heen hebben mannen en vrouwen hun best gedaan om Zijn brief te vertalen in alle mogelijke talen, zodat wij mogen lezen over Zijn plan voor ons leven. Het is aan ons om hiervoor tijd vrij te maken en zijn brief te beantwoorden.

In de weken tot kerst wil ik verder ingaan op de meest waardevolle brief die je ooit bezorgd kreeg… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle