Blog

Pionieren in coronatijd?

4 december 2020 • Debora Ester

Pastor Daan de Sain vertelt hoe het gaat met het pionierwerk in Hardewijk.

Hallo, wij zijn Daan en Kirsty en wij hebben afgelopen maart het voorrecht gekregen om het pionierwerk van pastor Justin en Jennifer Entong in Harderwijk over te nemen. Wij zijn heel enthousiast over onze stad: Harderwijk is een jonge, snelgroeiende stad met veel verschillende culturen.

Ondanks alle beperkingen waar we dit jaar mee te maken hebben gehad, heeft God op wonderlijke manieren bewogen in ons persoonlijk leven. Allereerst heeft God voorzien in een woning. Vanaf maart begon onze zoektocht naar een woning in Harderwijk en we kwamen er al snel achter dat het een populaire woonplaats is. Toch voorzag God precies op tijd; op het moment dat wij weer in onze kerkzaal mochten na online diensten, kregen wij een prachtige woning vlakbij het centrum.

Verder hebben wij in de maand november ons dochtertje Amé Loa mogen verwelkomen. Ondanks dat ze een paar weken te vroeg geboren is, gaat alles goed met haar.

Iedere zondag houden wij kerkdiensten in wijkcentrum de Roef en op woensdagen komen mensen bij ons thuis voor de Bijbelstudie. Daarnaast zijn we druk met evangeliseren en mensen bereiken voor Jezus. Het is geweldig om te zien dat hetgeen wij hebben geleerd in Zwolle, toepasbaar is in een andere stad zoals Harderwijk.

Het voordeel van een pionierkerk is dat wij, ondanks alle maatregelen, nog steeds veilig samen kunnen komen en zo continu met elkaar in contact kunnen blijven. Momenteel hebben we een getrouwe en enthousiaste groep van mensen waar wij God echt doorheen zien bewegen. Ze breken met verslavingen, ze nemen mensen mee naar de diensten, krijgen een verlangen om te evangeliseren en worden op deze manier een onderdeel van onze kerk.

Met deze getrouwe groep hopen wij vanaf volgend jaar naar een nieuw gebouw te gaan, namelijk de Kiekmure. In dit gebouw hebben wij over de afgelopen maanden meerdere activiteiten gedaan waar veel bezoekers op afkwamen.

Daarnaast gaan we in de komende weken voor het eerst naar andere steden om daar andere kerken te ondersteunen in evangelisatie. Zo gaan wij bijvoorbeeld naar Nijkerk en Amsterdam Zuid-Oost.

Verder blijven wij bidden voor persoonlijke doorbraken bij de mensen in de kerk en zien wij uit naar nieuwe mensen die voor God gaan leven en toegevoegd gaan worden aan de kerk.

Wij willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft in de afgelopen maanden. Jullie hulp en gebed is een enorme zegen voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle