Blog

Hallo met de service desk van …

13 mei 2020 • Shurley

Hallo met de service desk van …

Een zin die ik afgelopen weken regelmatig gehoord heb. Voorheen was het nummer van de ICT-desk impopulair maar ondertussen kan ik het nummer van hen dromen. Bij wie is dit fenomeen onbekend? Een kapotte laptop, de VPN-verbinding die niet verbindt, dat veelgebruikte toetsenbord knopje dat niet meer reageert…

Mevrouw, u kunt dit proberen, kunt u daarop klikken? Waar het eigenlijk op neer kwam was, Ik moest het opnieuw en opnieuw en opnieuw proberen … totdat… Ja het lukte. EUREKA!!

Herken jij ook situaties die herhaaldelijk zijn. Misschien zijn het wel doelen die jij constant probeert te behalen. Het behalen van dat ene tentamen of een cursus wat continu terugkomt. Het streven naar jouw ideale gewicht. Het krijgen van promotie op je werk zodat je meer ademruimte hebt om te leven. De tuin die een renovatie nodig heeft. Het verbeteren van bepaalde werkzaamheden. Allemaal mooie en reële doelen die niet altijd in één poging lukken.

Zogenoemde ‘satisfiers’ zijn belangrijk in het leven. Het vermogen om resultaten te boeken, het behalen van successen voor je persoonlijke ontwikkeling, kennis te bezitten en in te zetten. Deze positieve resultaten verhogen je blijdschap en doorzettingsvermogen.

Op zulke momenten kunnen onze dichtstbijzijnde familieleden en vrienden een enorme bemoediging voor ons zijn. Of zoals in het voorbeeld een collega die meer verstand heeft over het desbetreffende onderwerp. De juiste woorden en wijsheden motiveren ons om nog een poging te wagen voor dat specifieke doel.

Kan jij die motivator zijn voor jouw familielid of vriend(in)? Ken jij iemand die bezig is met het behalen van zijn of haar doel? Waarvan je weet dat hij/zij al meerdere pogingen gedaan heeft om dit doel te behalen? Dan hoop ik dat ik je met deze blog kan inspireren om hem of haar te bemoedigen. Zodat ook zij het opnieuw proberen een heel hard ‘EUREKA’ kunnen roepen.

Een woord, in juiste vorm gesproken, is als gouden appelen op zilveren schalen. Spreuken 25:11 (NBG)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle