Blog

Opgeruimd staat netjes

13 januari 2021 • Swantje

Maandag ochtend 8:42 uur. Ondanks dat je nu thuis gaat werken, is het ook vandaag niet gelukt, om fris en fruitig, maar vooral op tijd te beginnen. Maar waar heb je toch je werktelefoon gelaten? Je kijkt onder de stapel dossiers en post op je bureau en voorkomt nog net dat alle dossiers van het bureau afglijden… Herkenbaar?

Maandag 11-01-2021 was de nationale ‘Ruim-je-bureau-op-dag’. Wij spenderen veel uren op onze werkplek. En zeker nu waar wij vanuit thuis werken, zouden we bij tijd en wijle ons bureau op moeten ruimen. ‘Jammer,’ zeg je, ‘maar de nationale “Ruim-je-bureau-op-dag” is al voorbij… ‘

Klopt, maar met de start van het nieuwe jaar en met de lente al een klein beetje in zicht, beginnen vele mensen met opruimen. En er zitten wel degelijk voordelen aan, om het alsnog te doen. Een opgeruimde werkplek creëert rust en ruimte voor nieuwe inspiratie. Het is wetenschappelijk aangetoond, dat een opgeruimd bureau stress vermindert en zowel de efficiëntie en de werkplezier verhoogt. Daarnaast helpt een opgeruimde thuiswerkplek ook om thuis en werkplek beter te kunnen scheiden. En wie weet helpt een opgeruimde werkplek je indirect ook om wat rustiger op te starten. ????  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle