Blog

Mexicaans uit blik

10 april 2020 • Michanne

Met deze gekke tijden, betrap ik mezelf er weleens op dat ik ook een neiging heb tot hamsteren. Daar zit je dan thuis, met alle blikken en potten gevuld met bonen, sperzieboontjes en doperwten. Ik houd wel van een uitdaging op het gebied van koken, maar het moet ook vooral niet te lang duren 🙂 Met het mooie weer in aantocht, de kinderen die om aandacht vragen of het werk wat je thuis moet doen, wil je toch iets lekkers én makkelijks op tafel kunnen zetten. Laat dit recept nou makkelijk te maken zijn! Het mooie nieuws: waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis.

Mexican bowl (3-4 personen)

Michanne’s boodschappenlijstje

  • Rijst (75 gram pp)
  • Blikje bonenmix met mais (of blik chillibonen)
  • Blikje mais
  • Ui
  • Knoflook
  • Zakje Fajita kruiden
  • 300 gram kipfilethaasjes (of gehakt)
  • 2 avocado’s (of kant-en-klare guacamole)
  • Komkommer
  • Cherrytomaten
  • Tortillachips

Ook lekker om toe te voegen:

  • Blik erwten
  • Spinazie
  • Sla
  • Paprika
  • Lente-uitjes
  • Zongedroogde tomaat
  • Geraspte kaas

STAP 1: Marineer de kip met de helft van het zakje fajita kruiden. Kook ondertussen de rijst in een pannetje. Voeg na enkele minuten ook de bonenmix toe aan de rijst. Roer de rijst, voeg 1/3 van de fajita kruiden toe en laat de bonen meesudderen. Let op! Voeg de bonen pas toe vlak voordat de rijst gaar is, anders worden de bonen te zacht.

TIP: Bak de rijst eerst een beetje aan in de pan met een beetje olie, knoflook en ui. Zo krijgt de rijst een lekkere smaak en plakt het minder.

STAP 2: Snijd de komkommer, tomaten (en eventueel paprika, sla…) alvast in blokjes.

STAP 3: Bak/gril de kip in een koekenpan totdat de buitenkant goudbruin en lichtelijk krokant is. Mocht het weer mooi zijn dan kan je de kip ook op een bbq grillen.

STAP 4: Verdeel de rijst en de kip over de kommetjes en voeg de toppings naar keuze toe. Vergeet vooral niet om de guacamole en tortillachips toe te voegen. 🙂

TIP: Zelf guacamole maken? Met een vorkje of lepel kan je de avocado’s uitlepelen. Vervolgens prak je de avocado’s en voeg je een beetje crème fraîche of kookroom toe. Voeg als laatst zout en peper naar smaak toe.

STAP 5: Ga naar je balkon of tuin en geniet van je welverdiende rust (en het lekkere eten).

9 reacties

  1. Hermien

    12 april 2020 • 20:21 uur

    Hihi, geweldig Michanne! Dit ga ik eens proberen😄

  2. Natalie Sminia

    12 april 2020 • 20:26 uur

    Dat ziet er lekker uit Michanne!
    Ik ga het zeker uitproberen deze week!
    Groetjes

  3. Kirsten

    12 april 2020 • 21:52 uur

    Waaa ik weet wat ik ga eten deze week! MEXICAANSE BOWL 🤤

  4. Nadine

    12 april 2020 • 23:22 uur

    Mmm… klinkt lekker!! Bedankt voor het recept, Michanne!

  5. Edith

    13 april 2020 • 07:38 uur

    Lekker! Ga ik zeker proberen michanne!! 😀😉

  6. Tatiana van Diermen

    13 april 2020 • 20:22 uur

    Oh la la, dit ziet er geweldig uit! Ook ik ga dit uitproberen….kan niet wachten. Bedankt voor het delen.

  7. Naomi Smits

    14 april 2020 • 13:40 uur

    Mmm dat klinkt goed! Bedankt voor het delen!

  8. Dita Lanters

    15 april 2020 • 18:32 uur

    Wow dat ziet er goed uit zeg, vooral met die (tortilla)chips erbij ; ) ga ik zeker een keer maken, bedankt!

  9. Joost Wijnen

    15 april 2020 • 20:53 uur

    😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *