Met deze gekke tijden, betrap ik mezelf er weleens op dat ik ook een neiging heb tot hamsteren. Daar zit je dan thuis, met alle blikken en potten gevuld met bonen, sperzieboontjes en doperwten. Ik houd wel van een uitdaging op het gebied van koken, maar het moet ook vooral niet te lang duren 🙂 Met het mooie weer in aantocht, de kinderen die om aandacht vragen of het werk wat je thuis moet doen, wil je toch iets lekkers én makkelijks op tafel kunnen zetten. Laat dit recept nou makkelijk te maken zijn! Het mooie nieuws: waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis.
Michanne’s boodschappenlijstje
Ook lekker om toe te voegen:
STAP 1: Marineer de kip met de helft van het zakje fajita kruiden. Kook ondertussen de rijst in een pannetje. Voeg na enkele minuten ook de bonenmix toe aan de rijst. Roer de rijst, voeg 1/3 van de fajita kruiden toe en laat de bonen meesudderen. Let op! Voeg de bonen pas toe vlak voordat de rijst gaar is, anders worden de bonen te zacht.
TIP: Bak de rijst eerst een beetje aan in de pan met een beetje olie, knoflook en ui. Zo krijgt de rijst een lekkere smaak en plakt het minder.
STAP 2: Snijd de komkommer, tomaten (en eventueel paprika, sla…) alvast in blokjes.
STAP 3: Bak/gril de kip in een koekenpan totdat de buitenkant goudbruin en lichtelijk krokant is. Mocht het weer mooi zijn dan kan je de kip ook op een bbq grillen.
STAP 4: Verdeel de rijst en de kip over de kommetjes en voeg de toppings naar keuze toe. Vergeet vooral niet om de guacamole en tortillachips toe te voegen. 🙂
TIP: Zelf guacamole maken? Met een vorkje of lepel kan je de avocado’s uitlepelen. Vervolgens prak je de avocado’s en voeg je een beetje crème fraîche of kookroom toe. Voeg als laatst zout en peper naar smaak toe.
STAP 5: Ga naar je balkon of tuin en geniet van je welverdiende rust (en het lekkere eten).
Hermien
12 april 2020 • 20:21 uurHihi, geweldig Michanne! Dit ga ik eens proberen????
Natalie Sminia
12 april 2020 • 20:26 uurDat ziet er lekker uit Michanne!
Ik ga het zeker uitproberen deze week!
Groetjes
Kirsten
12 april 2020 • 21:52 uurWaaa ik weet wat ik ga eten deze week! MEXICAANSE BOWL ????
Nadine
12 april 2020 • 23:22 uurMmm… klinkt lekker!! Bedankt voor het recept, Michanne!
Edith
13 april 2020 • 07:38 uurLekker! Ga ik zeker proberen michanne!! ????????
Tatiana van Diermen
13 april 2020 • 20:22 uurOh la la, dit ziet er geweldig uit! Ook ik ga dit uitproberen….kan niet wachten. Bedankt voor het delen.
Naomi Smits
14 april 2020 • 13:40 uurMmm dat klinkt goed! Bedankt voor het delen!
Dita Lanters
15 april 2020 • 18:32 uurWow dat ziet er goed uit zeg, vooral met die (tortilla)chips erbij ; ) ga ik zeker een keer maken, bedankt!
Joost Wijnen
15 april 2020 • 20:53 uur????