Blog Column Getuigenis

Loslaten

28 april 2020 • Marcel

Ik weet het nog goed, ik was al een poosje wat ziekjes geweest en voelde mij gelukkig die vrijdag al ietsje beter. Die avond stond er een jongeren bijbelstudie met Evangelist Jonkhout gepland. Wetende dat ik mijn rust hard nodig had voor de volgende dag dat ik moest werken, twijfelde ik of ik die avond naar de bijbelstudie zou gaan. Iets in mij zei dat ik toch moest gaan, dus ik ging. Die avond had Evangelist Jonkhout een krachtige bijbelstudie waarin hij veel voorbeelden uit zijn leven aanhaalde, over aanval en bevestiging van God’s plan. Geinspireerd door de bijbelstudie zat ik die avond erover na te denken. Ik bad een specifiek gebed die avond, waarin ik God kracht vroeg om mezelf volledig aan Hem over te geven, Hem te vertrouwen en niet bang te zijn voor wat de toekomst zou brengen.

De volgende ochtend stapte ik op mijn fiets voor een afspraak. Toen ik een paar minuten onderweg was en ik een weg overstak, keek ik links en rechts..geen auto’s..dus ik stak over. Twee seconden later zie ik opeens een auto op me af komen rijden en in slowmotion zie ik hoe de auto mij raakt. Gek hoe er op zo’n moment zoveel gedachtes door je hoofd heen gaan. Ten eerste wist ik op dat moment zeker, er is een geestelijke strijd gaande, geschakeld aan het gebed dat ik de avond ervoor bad. Ten tweede wist ik ook dat God mij beschermde. Als ik een seconde later was geraakt was het een ander verhaal geweest. Ik wist ook dat ik in het huis van God moest zijn, no matter what. Die avond ging ik met gebroken voet en al naar de One80 en was ik de dagen erna in de kerk met de opwekkingsdiensten. Ondanks dat ik fysiek veel in pijn was, merkte ik hoe God tot me sprak door elke preek heen.

Weetje nog dat gebed dat ik de avond voor het ongeluk bad? De beslissing die ik nam om God te vertrouwen? In de weken na het ongeluk, in het jaar na het ongeluk, begon er een proces waarin ik gevormd werd, waarin ik fysiek enorm veel aangevallen werd, maar ook een jaar waarin ik moest loslaten en mijn vertrouwen in God getest werd. God vertrouwen voor genezing, God vertrouwen voor mijn opleiding, een nieuwe baan.. Mijn leven is nu zeker niet perfect en ja, soms heb ik nog steeds pijn. Maar ik geloof in een God die geneest en dat Hij ons nooit in een situatie zal brengen die wij niet aankunnen met Zijn kracht.

Nu de wereld om ons heen veranderd, moest ik denken aan bovenstaande situatie. Wij mensen, willen graag controle in ons leven en als er dingen mis gaan vragen we ons af of God nog wel voor ons zorgt. Laat dit een tijd zijn waarin we leren los te laten en God te vertrouwen. Wanneer Hij de situatie in Zijn handen heeft, hoeven wij niet bang te zijn in onzekere tijden.

Het geknakte riet zal Hij niet verbreken en de kwijnende vlaspit zal Hij niet uitdoven; naar het waarheid zal Hij het recht openbaren.

Jesaja 42:3

1 reactie

  1. Afke

    7 mei 2020 • 08:31 uur

    Michanne, bedankt voor je mooie bemoedigende getuigenis. We dienen een machtig God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle