Blog

Liefde is… Alomvattend

11 februari 2021 • Shurley

Zoals jullie gemerkt hebben staat deze week in het thema van liefde. En dat woord liefde liet mij nadenken, wat houdt de liefde nu eigenlijk in? Wat betekent liefde eigenlijk? Wat zegt de bijbel? Wat zegt het woordenboek over liefde en wat zeggen jullie eigenlijk over liefde?

Ik heb de afgelopen dagen een aantal verschillende mensen de volgende vraag gesteld. Hoe zou jij de volgende zin afmaken?

Liefde is…

(Stuur jou reactie)

Het mooie van dit kleine onderzoekje is dat er zoveel verschillende soorten antwoorden komen op deze vraag. In de praktijk is liefde voor iedereen anders. Het is eigenlijk net een taal. Terwijl liefde voor de een zijn kostbare tijd geven is, kan liefde voor een ander begrip zijn. Of iemand vertrouwen, of juist de ander op de eerste plek zetten.

Veel antwoorden laten daardoor ook zien dat liefde alomvattend is. Zoals iemand mooi zei, liefde is niet ik maar wij. Je uit/toont vaak liefde naar een ander. Waar liefde soms onbegrijpelijk is, moedigt zij jou ook aan. Liefde is geduldig. Het is geven en nemen, het is elkaar leren begrijpen. Het is elkaar tijd geven om fouten te maken en te groeien. Het is een arm om iemand heen slaan of een schouder geven om op te leunen. Liefde is God’s enige geboren zoon. Liefde is in de grote en kleine dingen, niet alleen dat mooie boeket rozen maar ook in een kop koffie na een ruzie met je partner. Maar ook is liefde dansen aan zee of het delen van je sinaasappel!

Liefde is een taal. Wist je dat je er ook verschillende liefdestalen zijn ? Het kan heel belangrijk zijn om elkaars liefdestaal te weten. Want waar de een zeeën van tijd heeft, heeft de ander dat niet. En waar bij de een geld geen issue is, is dat misschien voor een ander wel. Liefde zorgt ervoor dat je graag iets wilt doen voor een ander. Ken jij de liefdestaal van jezelf en van de mensen om je heen? Het kan je misschien helpen om een ander en jezelf beter te begrijpen in wat jij ziet in het woord liefde. Door op deze link te klikken kan je erachter komen.

Zoals we in dit kleine artikel al lezen is liefde niet te omschrijven in enkele woorden. Het woord liefde heeft zoveel inhoud. Dat is nu juist het mooiste om te beseffen. God is liefde, Zijn liefde is onvoorwaardelijk voor jou en mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle