Column

Leef je leven

coram Deo

27 januari 2021 • Swantje

Vandaag de dag wordt er veel over ‘privacy’ gediscussieerd. Is de Corona-app wel AVG-proof? Blijft het mogelijk om straks in de zorg te kunnen werken, zonder een vaccin te nemen? Moet je akkoord gaan met de nieuwe privacy-voorwaarden van WhatsApp? Op elke website waar je komt moet je toestemming geven dat ze je gegevens mogen verwerken.

Wij kunnen ons druk maken dat de overheid, Google en/of Facebook van alles over ons te weten komt en voor hun doeleinden zouden gebruiken. Maar als ik aan ‘privacy’ denk, dan herinner ik mij een preek van Scott Lamb die hij in de zomerconferentie 2013 preekte. Hij gebruikte de Latijnse verwoording ‘coram Deo’. Wat betekent `het leven te leven in de aanwezigheid van God, onder de autoriteit van God en in de heerlijkheid van God’ (pastor Scott Lamb). Kortom leven voor Zijn aangezicht. Als ik op deze manier naar ‘privacy’ kijk, geeft mij dat rust. Dan mag het wel zo zijn dat Google meer informatie van mij gebruikt dan ze mogen, maar dan weet ik ook dat ik ALTIJD Gods volledige aandacht en zorg heb. Het verandert ook mijn eigen gedrag. Ik besef dat God mij op elk moment van de dag ziet, waardoor ik ook bewuster ga handelen naar Gods wil. En daarom wil ik mijn leven coram Deo leven.

Mocht je nu benieuwd zijn naar de preek van pastor Scott Lamb, dan kun je hem hieronder luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle