Blog

Druk – Drukker – Drukst

17 juni 2020 • Shurley

Ik heb het zo druk, dat zelfs de druk die mij onder druk zet het te druk heeft met onder de indruk zijn van hoe druk ik het heb

Een hele mond vol ‘drukheid’ al zeg ik het zelf. Nu het normale leven weer op gang komt en mensen langzaamaan weer terug gaan naar de oude gewoontes en routines kan er veel werkdruk ontstaan. Er is nog een hele stapel documenten die moet worden doorgelezen en afgehandeld. Alle operaties die zijn uitgesteld moeten opnieuw worden ingepland. Bruiloften, verjaardagen en andere feesten worden uitgesteld naar de komende maanden, oftewel extra voorbereidingen die gedaan moeten worden.

Niet geheel onbelangrijk voor alle studenten, alle tentamens, verslagen en opdrachten die zijn opgeschoven. Het zorgt voor veel bloed, zweet en tranen de komende weken om alle tentamens te halen zodat het schooljaar succesvol wordt afgesloten. Natuurlijk worden de docenten anderzijds, creatief om hun leerlingen het broodnodige bij te brengen zodat hun kennis op niveau blijft. Kortom, het achterstallige ‘werk’ moet worden ingehaald.

Maar al deze extra druk, wat voor gevolgen heeft deze druk eigenlijk? Het kan leiden tot vermoeidheid, stress en zorgen. Hoe moet ik dit allemaal voor elkaar krijgen, het huishouden, extra werkzaamheden en ook nog lachen en zwaaien ?! Phoe, gaat alles wel lukken in z’n korte periode ? Vroeg op en laat naar bed, nog meer kopjes koffie en cola per dag??

Geen zorgen voor elk probleem is een soort chocolade ! Alle gekkigheid op een stokje, JA het kan inderdaad drukker zijn en voor extra ‘drukheid’ zorgen maar, wij moeten niet vergeten onze ogen gericht op God te houden. Ook in de drukke periodes. Wij zullen onze kracht moeten putten uit God. En ja zorgen maken ? daar worden wij helaas geen centimeter langer van !

De Here geeft mij kracht, Hij is het schild waarachter ik schuil. Mijn hart heeft op Hem vertrouwd en Hij heeft mij geholpen. Mijn hart juicht en ik prijs Hem met mijn lied. Psalm 28:7 (HTB)

Wie van u kan door bezorgd te zijn één el aan zijn lengte toevoegen ? Matheus 6:27 (NBG)

2 reacties

 1. Richard

  18 juni 2020 • 18:59 uur

  Hoezo wij zijn druk, druk, druk met ons leven..?
  Als je je ergens druk over “moét maken”, is het over God’s Koninkrijk en wat dat betekent voor je persoonlijke leven. Je leeft maar één méér.!!!

 2. Richard B

  18 juni 2020 • 19:00 uur

  Hoezo wij zijn druk, druk, druk met ons leven..?
  Als je je ergens druk over “moét maken”, is het over God’s Koninkrijk en wat dat betekent voor je persoonlijke leven. Je leeft maar één kéér.!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle