Blog

Kintsugi soul

21 april 2021 • Swantje
 

Het leven is niet perfect, soms gaan dingen stuk in het leven. We zijn geneigd om ze weg te gooien en het voor iets nieuws in te ruilen. Maar wat als ons hart breekt, onze dromen in duigen vallen of relaties stuk lopen? Een vriendschap die wegvalt kan voelen als een gapende wond en een gebroken hart kan aanvoelen als een vaas die in duizend stukken valt. Deze dingen kunnen wij niet zomaar weggooien of inruilen.

Als een vaas stuk gaat, kun je ervoor kiezen deze weg te gooien of de stukken weer aan elkaar te lijmen. In Japan heb je een speciale manier om gebroken aardewerk te herstellen. Deze kunstvorm heet „kintsugi“, oftewel „gouden herstel“. Er wordt goud of zilver gebruikt om de gebroken stukken weer aan elkaar te lijmen. Hierdoor worden de breuken en imperfecties juist zichtbaar, maar door het hertstellen van de vaas met goud, krijgt de vaas opnieuw waarde. 

Net als bij kintsugi, wil God de gebroken stukken van ons leven niet zomaar wegmoffelen, maar ze liefdevol weer herstellen en daardoor ons leven kostbaarder maken. Als wij Hem ons gebroken hart, versleten dromen en de doodgelopen relaties geven, kan Hij aan het werk gaan met ons leven. Het zal niet hetzelfde worden, maar Hij beloofd alle dingen ten goede te gebruiken.

Kintsugi soul

A broken soul

The world sees trash 

All the pieces seem just useless

God sees beauty in the proces

In the Potter’s hand

The broken pieces will be mend

He uses gold to show the world

There’s beauty in 

A broken soul

~ Swantje

2 reacties

  1. Shurley

    22 april 2021 • 11:17 uur

    Mooi geschreven Swantje 🙂

  2. Gerda

    6 mei 2021 • 15:11 uur

    Prachtig geschreven ,mooie illustratie dat wat gebroken is, het herstelbenadrukken door de breuk in het goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle