Blog

Jaagt de liefde na

2 december 2020 • Swantje

Liefde. Het woord gaat makkelijk over onze lippen, maar het is moeilijker liefde te tonen dan liefde alleen maar uit te spreken. Tijdens de laatste Bijbelstudie over de gaven van de Geest begon ik verder te lezen in 1 Corinthiërs. Ik werd geraakt door een aantal dingen die Paulus hier zegt. Hij begint in 1 Corinthiërs 12:31 en zegt: ‘Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert’. Hij vervolgd met een geweldige omschrijving van Gods liefde en sluit uiteindelijk met deze conclusie: ‘Jaagt de liefde na en streeft naar de gaven des Geestes, doch vooral naar het profeteren’ (1 Corinthiërs 14:1). In het Duits staat er: ‘Laat de liefde uw hoogste doel zijn.’ Dit raakte mij. Liefde is Gods hoogste doel. Maar hoe kunnen wij in deze tijd de liefde ook tot ons hoogste doel maken?

Doordat wij elkaar minder zien en wij minder met elkaar spreken, delen wij ook minder onze hoogtepunten en onze dieptepunten met elkaar. Hierdoor zijn we minder betrokken bij andere mensen en delen Gods liefde minder met anderen. Ook hebben wij door de maatregelen meer tijd om naar ons zelf te kijken en wij trekken ons terug in onze kleine comfortabele wereld. Vervolgens komen hier en daar nog persoonlijke problemen om de hoek kijken. We verliezen onze baan of hebben het juist zo druk, dat wij ’s avonds vermoeid op de bank vallen. Het is alsof langzaam maar zeker ons doel om naar liefde te streven verstikt wordt en de zorgen van het leven, de zinloze jacht naar rijkdom en het verlangen naar allerlei dingen de overhand krijgen. Hoe kunnen wij onze focus weer richten op het hoogste doel?  

God is onze bron van liefde en Hij wil ons helpen Zijn liefde in deze wereld te laten zien. Nu het kerstfeest nadert laat God ons juist zien, dat Hij ondanks alle omstandigheden Zijn liefde geeft door Zijn Zoon Jezus. En uit dankbaarheid mogen wij ook in alle omstandigheden Zijn liefde uitdelen. Heb jij ideeën hoe wij Gods liefde juist nu tot ons hoogste doel kunnen maken? Laat dan een reactie hieronder achter. Ik ben benieuwd en geloof dat onze liefde zal gaan groeien.

1 reactie

  1. Ellen

    12 december 2020 • 10:44 uur

    Mooi geschreven Swantje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle