Creatief Toon je thuisdienst

Gerda Teune, Zayda van Laar en d’Artagnan Merselina

In deze (nieuwe) serie vraag ik mensen van alle leeftijden om een leuk en lekker recept met ons te delen! Wie weet kan jij dit thuis ook een keer proberen, dan hoef je je niet te vervelen en heb je als je klaar bent ook nog eens lekker eten! Lijkt jou dit nou ook leuk om te doen en wil jij ook graag een recept met ons delen, laat dan een reactie onder deze post achter. We gaan vandaag in de keuken van Gerda Teune, Zayda van Laar en d’Artagnan Merselina kijken. Gerda heeft worteltjestaart, Zayda heeft een mediterraans recept met Rundergehakt en d’Artagnan heeft Loempia’s gemaakt. Scroll maar snel naar beneden als je wilt weten hoe ze te werk zijn gegaan.

Worteltjestaart van Gerda Teune:
Ik altijd maar denken dat worteltjestaart iets uit een kinderachtig mopje was (vies hè), nee dus. Het is namelijk ONTZETTEND lekker!
Ingrediënten (voor 12 personen):
– 4 eieren, gescheiden
– 1 1/2 kop suiker
– 1 kop geraspte wortelen
– 1 kop walnoten, fijngemaakt
– 1 1/2 kop bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/4 theelepel nootmuskaat
– 1/2 theelepel kaneel
– 1 theelepel vanillesuiker
– snufje zout
– 1 kop olie
– 2 1/2 eetlepels heet water
– 1/2 theelepel zuiveringszout ( = baking soda, te verkrijgen bij bijv. de Turkse winkel)
Vulling:
– 360 gram roomkaas
– 1/2 kop suiker (indien pure roomkaas laag, niet nodig)
– 1/2 kop frambozen-, abrikozen-, of bosbessenjam
Glazuur:
– 1 kop slagroom
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de eierdooiers en 1 kop suiker door elkaar totdat de dooiers lichtgekleurd eruit zien. Roer dan de wortel, noten, bloem, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel, vanille, zout en olie erdoor. Meng het hete water en het zuiveringszout en roer dit door het bloemmengsel. Klop de eiwitten totdat ze schuimig zijn. Voeg geleidelijk de suiker toe. Klop dan totdat het geheel stijf is. Roer het eiwit door het bloemmengsel.Giet dit in een ingevette ovenschaal van 33×23 cm. welke bekleed is bakpapier, en bak dan alles gedurende 45 minuten totdat het gaar is. Laat de taart afkoelen.Snij de taart horizontaal doormidden. Maak de roomkaasvulling de glazuur en rond de taart nu verder af.

Eventuele extra’s:
Je kan ook eventuele (verdere) vullingen zoals: rozijnen, gedroogde abrikozen/pruimen, studentenhaver encrème fraiche in plaats van roomkaas.
1 kop = 225 cl

Mediterraans recept met rundergehakt van Zayda van Laar:

Loempia’s van d’Artagnan Merselina:

Loempias-ffdelen.nl-dArtagnan-MerselinaDownload

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle