Creatief Toon je thuisdienst

Familie van Harten

In deze serie vraag ik mensen van alle leeftijden om een leuk en lekker recept met ons te delen! Wie weet kan jij dit thuis ook een keer proberen, dan hoef je je niet te vervelen en heb je als je klaar bent ook nog eens lekker eten! Lijkt jou dit nou ook leuk om te doen en wil jij ook graag een recept met ons delen, laat dan een reactie onder deze post achter. We gaan vandaag in de keuken van Aleida van Harten kijken. Ze heeft een ribeye en een rijstschotel met zoete aardappel, feta en pittige salsa gemaakt. Scroll maar snel naar beneden als je wilt weten hoe ze te werk is gegaan.

Ribeye van Bertus van Harten:
Waar we hier iedereen blij mee kunnen krijgen is een heerlijke ribeye die Bertus zaterdag op de markt. De ribeye is heerlijk mals en sappig. Patat of gebakken aardappels erbij met een lekkere salade, dat hier de favoriet!
Ingrediënten:
– Een ribeye
– Patat/friet (Ook heel lekker met truffelmayonaise)
– Ijsbergsla (te variëren met veldsla, rucola, tomaat, bosuitjes fijn gesneden erdoorheen, fetakaas en eventueel avocado, wat magnesium, goede vetten en zonnebloempitten bevat)
– Olijfolie
– balsalicumazijn
– peper
– zout

Bereidingswijze:
Je laat het vlees 30 minuten uit de koelkast, plastic eraf halen zodat er zuurstof bijkomt en het op temperatuur komt. Maak dan de pan warm, boter erin, en wacht tot het goed heet is. Als de pan heet genoeg is doe je het vlees in de pan, het schroeit dan goed dicht. Bak het vlees hard, na 1 minuut draaien en beide kanten 1 minuut bakken, in totaal 4 à 5 minuten. De binnenkant is dan rosé, zo is het sappig en mals. Bij te lang koken wordt het vlees gaar, well done heet dat, wij vinden dat minder lekker.
Als je er patat/friet bij doet, doe je de frituurpan aan. Als het vet heet is doe je de patat erin en bakken maar. Dit is ook heel erg lekker met truffelmayonaise. Zelf vinden we ijsbergsla er lekker bij, het is knapperig en goed te variëren met veldsla, rucola, tomaat, bosuitjes die er fijn gesneden doorheen zitten, fetakaas en eventueel avocado. Avocado bevat magnesium, goede vetten en zonnebloempitten. Olijfolie, balsalicumazijn, peper en zout erover en klaar is het. Eet smakelijk!

Rijstschotel met zoete aardappel, feta en pittige salsa van Aleida van Harten:

Dit was een erg lekker gerecht vanuit de Peruaanse keuken, het is vegetarisch, maar wij hebben er nog zalm bij gebakken wat er prima bij kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle