Creatief Toon je thuisdienst

Nurvienne Mathilda en Daniëlle van der Zee

In deze serie vraag ik mensen van alle leeftijden om een leuk en lekker recept met ons te delen! Wie weet kan jij dit thuis ook een keer proberen, dan hoef je je niet te vervelen en heb je als je klaar bent ook nog eens lekker eten! Lijkt jou dit nou ook leuk om te doen en wil jij ook graag een recept met ons delen, laat dan een reactie onder deze post achter. We gaan vandaag in de keuken van Nurvienne Mathilda en Daniëlle van der Zee kijken. Nurvienne heeft chili con carne en Daniëlle heeft driekleuren lasagne (à la Daniëlle) gemaakt. Scroll maar snel naar beneden als je wilt weten hoe ze te werk zijn gegaan.

Chili con Carne van Nurvienne Mathilda:

Recept-chili-con-carneDownload

Driekleuren lasagne à la Daniëlle:
8-10 personen, 45 min. voorbereiding, 30 min. oventijd
Voor alle mensen…
wiens bezoekjes we de afgelopen tijd hebben moeten afwimpelen, sorry… 🙊 maar nu begrijpen jullie vast ook waarom. Wij waren stiekem al aan het verhuizen naar Almere en konden niemand meer ontvangen in ons lege huis in Zwolle 

Voor alle mensen…
die nu balen dat ze niet zo gemakkelijk even langs kunnen komen voor een lekker bord lasagne: niet getreurd, want je kunt deze heerlijke lasagne nu ook thuis maken, want bij deze deel ik met jullie het tot nu toe geheime recept van mijn lasagne ☺

Voor alle mensen…
die geen zin of tijd hebben om zelf lasagne te maken: jullie zijn heel welkom om bij ons lasagne te komen eten en ons te komen helpen met een team 😋 hoop jullie snel weer te zien!

Ingrediënten:
– 1 pak lasagnebladen
– 100 g oude of belegen geraspte kaas

Voor de rode laag:
– 1 kg rundergehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 el oregano
– 1 el basilicum
– 1 el tijm
– 1 el rozemarijn
– 2 maggi bouillonblokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 pak gezeefde tomaten
– 1 blik tomatenpuree
– 2 tl suiker
– Zout (naar smaak)
– Peper (naar smaak)
– Chilipoeder (naar smaak voor de liefhebber van iets meer pit)

Voor de witte laag:
– 75 g margarine
– Bloem
– 500 ml melk
– 2 tl nootmuskaat
– Zout (naar smaak)
– Peper (naar smaak)
– 100 g oude of belegen geraspte kaas

Voor de groene saus:
– 2 kg diepvriesspinazie
– 6 el paneermeel
– 4 eieren
– 2 tl nootmuskaat
– Zout (naar smaak)
– Peper (naar smaak)


Bereidingswijze:
Rode laag:
Rul het gehakt bruin.
Voeg de gesnipperde uien toe en bak kort mee. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Verkruimel de bouillonblokjes en verspreid deze goed door het gehaktmengsel. Voeg tijm, oregano, basilicum en rozemarijn toe. Doe de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en tomatenpuree erbij en breng op laag vuur aan de kook. Voeg suiker toe (om bittere smaken op te heffen) en peper en zout naar smaak. Eventueel chilipoeder, voor de liefhebber en laat 10 min op laag vuur sudderen.

Groene laag:
Ontdooi in de tussentijd de spinazie in magnetron of pan en druk het vocht er goed uit. Per kg spinazie komt er zeker 400 ml vocht uit. Dit wil je niet in je lasagne hebben! Ik doe zelf de spinazie in een vergiet, hang dat boven een bak en druk met een kom op de spinazie het vocht eruit (zie foto). Klop de eieren los met paneermeel, zout, peper en nootmuskaat en meng het eimengsel vervolgens met de spinazie.

Witte laag:
Smelt de boter in een pan en voeg, als deze gesmolten is, al roerend met een garde bloem toe, tot het mengsel droog los komt van de bodem. Voeg in delen ca. 500 ml verhitte melk toe, klop alle klontjes eruit en breng aan de kook. Voeg op laag vuur 100 g geraspte kaas toe en laat dit smelten. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Vet een grote ovenschaal in met vloeibare boter en een kwastje. Bouw de lasagne op in lagen van de verschillende sauzen. Begin met de helft van de rode saus, dan een laag lasagnebladen, dan de helft van de spinazie en daar bovenop de helft van de witte saus, dan weer een laag lasagnebladen, de rest van de rode saus, lasagnebladen, de rest van de spinazie en de rest van de witte saus. Verspreid de rest van de geraspte kaas over de lasagne en zet voor 30 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.

LET OP: de lasagnebladen moeten helemaal goed bedekt zijn met saus, anders worden ze niet goed gaar.

En dit is dan het eindresultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

web design zwolle