Creatief Toon je thuisdienst

Jennice Matulessie, Richelene Nannenberg en Ryan L’acosta

In deze serie vraag ik mensen van alle leeftijden om een leuk en lekker recept met ons te delen! Wie weet kan jij dit thuis ook een keer proberen, dan hoef je je niet te vervelen en heb je als je klaar bent ook nog eens lekker eten! Lijkt jou dit nou ook leuk om te doen en wil jij ook graag een recept met ons delen, laat dan een reactie onder deze post achter. We gaan vandaag in de keuken van Jennice Matulessie, Richelene Nannenberg en Ryan L’acosta kijken. Jennice heeft een Raffaello taart, Richelene heeft Balchi di karni/Antilliaanse gehaktballen en Ryan heeft pasta con carne gemaakt. Scroll maar snel naar beneden als je wilt weten hoe ze te werk zijn gegaan.

Raffaello taart van Jennice Matulessie:
Ingrediënten (voor 8 personen):
Voor de taart:
– 1 pak biscuitmix
– 4 eieren
– 50 ml melk
Voor de Raffaello crème:
– 500 gr. mascarpone
– 250 ml slagroom
– 80 gr. poedersuiker
– 1 bakje Raffaello’s
– 1 zakje vanillesuiker
– geraspte kokos
Voor de Garnering:
– amandelschaafsel
– aardbeien
– extra Raffaello’s

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier en zet deze even apart. Voeg de biscuitmix in de kom en voeg hier ook de eieren en de melk bij. Mix geheel samen op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel.
Schep het beslag in de bekleedde springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Bak de biscuit in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi lichtbruin en gaar. Nadat de biscuit gaar is laat je deze voor 10 minuten afkoelen in de springvorm. Haal dan de biscuit uit de springvorm en laat deze volledig afkoelen.

Raffaello crème en taart vullen:
Schep de mascarpone, de poedersuiker en de helft van de slagroom (125 ml) in de kom en mix het geheel samen op hoge snelheid tot een mooie stevige crème. Schep ongeveer 3 volle eetlepels van de crème in een aparte kom en zet deze even opzij. Snijd de Raffaello in stukjes en voeg deze toe bij de crème in de kom. Meng de Raffaello met je spatel door de crème. Mix de slagroom die je hebt overgehouden (125 ml) samen met de vanillesuiker goed stijf. Schep de slagroom in de spuitzak en zet de spuitzak in de tussentijd afgedekt in de koelkast, zodat deze kan opstijven. Pak de afgekoelde biscuit erbij en snijd de biscuit een keer doormidden. Plaats de rand van de springvorm om de biscuit en sluit de rand. Verdeel de Raffaello crème bovenop de biscuit en verdeel de crème met behulp van de spatel over de biscuit. Pak de tweede biscuit laag erbij en plaats deze bovenop de crème en druk de biscuit voorzichtig aan en verwijder de rand van de springvorm. Schep de crème die je apart hebt gehouden bovenop de taart en smeer hiermee de gehele taart af. Strooi de geraspte kokos bovenop de taart en verdeel de kokos ook tegen de zijkanten van de taart. Spuit wat toefjes slagroom bovenop de taart en garneer de taart met wat stukjes aardbeien en natuurlijk met wat extra Raffaello bonbons. Verdeel eventueel ook nog wat geroosterde amandelschaafsel in het midden van de taart.

Balchi di karni/Antilliaanse gehaktballen van Richelene Nannenberg:

Notes-210314-171348Download

Pasta con carne van Ryan L’acosta:
Ingrediënten:
– fusilli (pasta)
– 300 gr rundergehakt
– 1 ui
– 2 wortelen
– lente ui
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie
– kippen bouillonblokje
– kerriepoeder
– madame Jeanette (of andere peper/chilipoeder)
– 200 ml kokosmelk ( of room/crème freche)
– cherry tomaat
– mayonaise
– rucola
– dille
– honing
– parmezaanse kaas
– zout
– zwarte peper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle