Creatief Toon je thuisdienst

Nico Nijman en EJ

In deze serie vraag ik mensen van alle leeftijden om een leuk en lekker recept met ons te delen! Wie weet kan jij dit thuis ook een keer proberen, dan hoef je je niet te vervelen en heb je als je klaar bent ook nog eens lekker eten! Lijkt jou dit nou ook leuk om te doen en wil jij ook graag een recept met ons delen, laat dan een reactie onder deze post achter. We gaan vandaag in de keuken van Nico Nijman en EJ kijken. Nico heeft zuurkooltaart en EJ heeft een botercake gemaakt. Scroll maar snel naar beneden als je wilt weten hoe ze te werk zijn gegaan.

Zuurkooltaart van Nico Nijman:
Ingrediënten:
– Zuurkool (zakje 250 g uit een pakje)
– Spekjes (300 g)
– Pakje bladerdeeg
– Kristalsuiker (50 g)
– 4 eieren
– crème fraiche (200 ml)
– 1 eetlepel grove mosterd
– cornflakes
– Geraspte kaas
(- eventueel een worst)
Voor op de zuurkooltaart:
– 200 ml crème fraiche
– 1 eetlepel franse mosterd

Bereidingswijze:
Begin met het spoelen van de zuurkool en bak het daarna met de spekjes.

Als je klaar bent kan je het plakje bladerdeeg uitrollen tot het gewenste resultaat.

Doe dan 50 gram suiker bij de zuurkool met spekjes.

Als je dit hebt gedaan kan je de 4 eieren, 200 ml crème fraiche en 1 eetlepel grove mosterd bij elkaar in een kom doen, en het mengen totdat alles goed met elkaar gemengd is.

Als je alles goed met elkaar hebt gemengd kan je het overtollige deeg van de bovenkant afsnijden en dan een laagje cornflakes op de bodem doen. Als je dit hebt gedaan kan je de zuurkool met de spekjes en het suiker erboven op doen en er dan het mengsel van eieren, crème fraiche en grove mosterd overheen gieten.

Als je dit hebt gedaan kan je (eventueel) een worst in plakjes snijden en dat over de zuurkool heen leggen. Je kan er dan geraspte kaas overheen doen en de randjes van het deeg naar binnen vouwen.

Als je dit hebt gedaan kan je de taart 80 min. in de oven op 220 graden doen, maar dit kan natuurlijk per oven verschillen. Je kan nu 200 ml crème fraiche en 1 eetlepel franse mosterd met elkaar mengen voor op de zuurkooltaart. Als de taart klaar is kan je het mengel van crème fraiche en franse mosterd op de taart doen en lekker genieten!

Botercake van EJ:

Botercake-van-EJDownload

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle