Column

Huidhonger

24 april 2020 • Marcel

Voorheen een wat minder gangbaar begrip, maar de laatste tijd wordt het wat meer in de mond genomen: ‘huidhonger’. Een sterke behoefte aan lichamelijk contact, aanraking via de huid.

Een arm om iemands schouder, een hand als groet, of introductie, het kan nu even allemaal niet meer. Op het moment zie je de meeste mensen alleen in 2D, in plaats van 3D. Ik had het er deze week nog even over met een collega dat het op sommige punten lastiger samenwerken is in 2D, omdat je dan geen beroep kunt doen op je andere zintuigen.

Zelfs als lichamelijk contact niet echt jouw ding is, is het toch zó verweven in onze maatschappij, dat dit onnatuurlijk voelt. Leo ging deze week met een paar mannen flyers rondbrengen om mensen uit te nodigen voor onze livestream. Het eerste wat twee van die mannen deden is elkaar hartelijk begroeten met hun hand om er daarna tot hun grote schrik achter te komen dat dat op dit moment ‘not done’ is en zo snel als ze konden die hartelijkheid eraf te wassen.

De één zal het meer missen dan de ander en dát kan iets zeggen over jouw liefdestalen. De meeste mensen die Leo en mij al even kennen weten dat we enthousiast zijn over het boek ‘De vijf talen van de liefde’ van Gary Chapman. Persoonlijk hebben wij hier veel aan gehad om elkaar en familieleden, vrienden en collega’s om ons heen beter te begrijpen.

In dit boek worden vijf liefdestalen beschreven, manieren waarop je liefde geeft en ontvangt. Deze talen zijn: tijd en aandacht, Lichamelijke aanraking, dienstbaarheid, cadeaus, positieve woorden. Meestal zegt de manier waarop jij liefde geeft aan iemand iets over de manier waarop jij het liefste liefde zou ontvangen. Voel jij je bijvoorbeeld echt geliefd als iemand zijn arm om je heen slaat, maar je krijgt een doos bonbons? Dan slaat die persoon wat liefde betreft bij jou de plank compleet mis. Is natuurlijk wel een beetje kort door de bocht, maar als lichamelijke aanraking jouw liefdestaal is, zal je op het moment wat meer worstelen met dat gemis.

Voor een ieder die hiermee worstelt, of die meer wil weten over de liefdestalen, deze leuke boekentip dus: ‘De vijf talen van de liefde’ van Gary Chapman.

Parkeer die huidhonger maar en maak plaats voor ‘leeshonger’ ????

2 reacties

  1. Nadine

    24 april 2020 • 21:40 uur

    Ontzettend leuk geschreven, Daniëlle! En ja, de vijf talen van de liefde is echt een heel goed boek…

  2. Danielle

    25 april 2020 • 09:21 uur

    Dank je wel Nadine! ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle