Blog

De ware betekenis van PASEN!

2 april 2021 • Debora Ester

Vandaag is het Goede Vrijdag, op deze bijzondere dag herdenken christenen wereldwijd de kruisiging en het sterven van Jezus. Dit betekent dat Hij ons lijden, wat wij als mensen beleven, van binnenuit kent. Jezus had voor zijn dood gezegd dat hij gekruisigd zal worden en na drie dagen zal opstaan uit de dood (Mattheüs 12:40). De Bijbel vertelt ons in de evangelie van Lucas dat Jezus werkelijk is opgestaan uit de dood (Lucas 24:12).

Voor deze reden vieren christenen met Pasen de opstandig van Jezus uit de dood. Jezus stond op uit de dood als teken dat hij God is en macht heeft over de dood. Hierdoor werd redding mogelijk gemaakt als een gift van God aan de mensheid, omdat Hij ons lief heeft (Johannes 3:16). Deze genade wordt werkelijkheid door geloof in Jezus Christus. Als Hij wel is opgestaan, dan zullen we met hem leven! (Handelingen 10: 40,41).

Komend weekend wordt dit herdacht o.a. door het vieren van de avondmaal. Laten we hierbij stil staan en God bedanken voor deze bovennatuurlijke wonder.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle