Column

Home is where you are

11 april 2020 • Marcel

Wie heeft deze quote niét ergens zien hangen, of de Nederlandse versie: ‘thuis is waar jij bent’. Hiermee doelen de meeste mensen natuurlijk op hun geliefden, maar wat als je, zoals nu, je thuis niet kunt delen met al je geliefden? Voel jij je dan nog thuis?

Er zijn veel mensen die zo’n tegeltje niet in huis zouden hangen, omdat ze alleen zijn. Voor wie het wekelijkse uitstapje naar de supermarkt met minimaal anderhalve meter afstand en videobellen of WhatsAppen het nauwste contact is dat zij hebben met hun medemens.

Nu het Coronavirus welig tiert, is er via de achterdeur een ander virus ons land, onze wereld, binnen geslopen. Een virus dat de potentie heeft veel mensen te besmetten, ondanks (of moet ik zeggen, juist dóór) de veilige afstand die mensen van elkaar bewaren. Zoals onze Koning al opmerkte, hebben we niet veel invloed op het Coronavirus, maar wel op het eenzaamheidsvirus.

Je ziet de mooiste initiatieven ontstaan. Ouderen worden vanaf hun balkonnetjes vermaakt door Bingo-masters en volkszangers die ze toezingen. Andere mensen worden uitgedaagd om vanaf hun balkon deel te nemen aan een sportlesje. Er worden balkonconcerten gegeven, berenjachten georganiseerd.

Waarom is dit sociale contact toch zo van levensbelang? Uit heel veel wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de beleving van sociaal contact de allerbelangrijkste behoefte van elk mens is, het ervaren van verbondenheid. God zei toen hij Adam had geschapen: ‘Het is niet goed dat de mens alleen zij.’ Hij doelde daarmee op het feit dat Adam een hulp nodig had, die bij hem paste: Eva.

Maar hoe doe je dat nú? Naast dat we je met deze website willen uitdagen om in contact te blijven met andere kerkleden en op de hoogte te blijven van het ‘wel en wee’ van een ieder, wil ik je ook uitdagen om meer die verbinding te zoeken met God en hierdoor je ‘thuis’ te vinden bij God.

Thuis is waar U bent. Een nog mooier tegeltje 😉

Psalm 91:4 (Het Boek)
Onder zijn vleugels vindt u bescherming en een toevluchtsoord. Zijn trouw is uw schild en weert de aanvallen van de tegenstander.

5 reacties

 1. Hermien

  12 april 2020 • 20:18 uur

  Heel mooi en realistisch geschreven Daniëlle! Je hebt echt talent hiervoor.
  En idd, “Thuis is waar U bent” zou een nog mooier tegeltje zijn!????

 2. Nadine

  12 april 2020 • 23:16 uur

  Hee Dani, hoe kom je erop zeg: Thuis is waar U bent! Heel creatief bedacht. Dat is idd een heel mooi tegeltje! Goed en mooi geschreven…

 3. Danielle

  14 april 2020 • 10:52 uur

  Dank jullie wel, Hermien en Nadine! ???? bij God zijn wij echt ‘thuis’ ????❤️

 4. Naomi

  14 april 2020 • 13:38 uur

  Super leuk geschreven. Meteen patent vragen op dat tegeltje???? Heel mooi initiatief deze site! Hartelijke groetjes Naomi Smits

 5. Danielle

  14 april 2020 • 22:33 uur

  Leuk dat je meeleest, Naomi! ????Patent aangevraagd hoor ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle