Column

Een levensreddende ingeving

6 mei 2020 • Marcel

Waar ik het afgelopen jaar vrij weinig heb gelezen, bieden de huidige omstandigheden me wat meer ruimte om een boek te lezen. Zo las ik het boek ‘Rode Inkt’, van Kathi Macias. Dit boek gaat onder andere over twee bejaarde vriendinnen die graag samen bidden en op hun hart hebben om te bidden voor een (voor hen onbekende) vrouw uit China en voor de kleindochter van een andere vrouw uit hun bejaardentehuis. 

Spoileralert! In het boek volgen we de vrouw uit China, die in een gevangenis zit vanwege haar geloof in God en die in levensgevaar verkeert en een meisje dat, naïef als ze is, verwikkeld raakt in een netwerk van mensenhandelaren. Meer zal ik niet prijs geven over het boek, voor het geval je getriggerd bent om het boek te lezen 😉

Het boek deed me denken aan het indrukwekkende getuigenis van een Zuid-Afrikaanse man dat ik een paar jaar geleden hoorde. Hij had, lam geslagen door het leven, besloten dat het leven voor hem geen zin meer had. Op hetzelfde moment dat hij zijn pistool doorlaadde, kreeg een vriend van hem, die geen weet had van zijn worsteling, de ingeving te bidden voor zijn vriend. En hij kreeg op zijn hart direct naar zijn vriend te gaan. 

Dat bezoekje heeft die Zuid-Afrikaanse man, die tot dat moment niets met God te maken wilde hebben, zijn leven gered! 

Nadat hij zijn getuigenis aan ons verteld had, drukte hij ons op het hart, nooit Gods ingevingen te negeren. Sindsdien bidt hij als iemand in zijn gedachten komt, direct voor die persoon. Je weet nooit waar die persoon doorheen gaat. 

Zeker nu iedereen zich verschuilt binnen zijn eigen vier muren, heb je geen idee wat er allemaal speelt. Ik had persoonlijk wel vaker dat ik in één keer aan een bepaald persoon moest denken, maar daar deed ik niet altijd wat mee. Nu bid ik ook voor de persoon die in mijn gedachten komt. Geen idee wat dat voor die persoon betekent, maar ik geloof dat God daar wel raad mee weet 😉 

Stuur iemand een appje, bel iemand, bid voor die persoon, die God op jouw hart legt. Wie weet is jouw ingeving voor een ander van levensbelang!

Jakobus 5:16b
Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt.

2 reacties

 1. Stephanie

  10 mei 2020 • 16:48 uur

  Mooi column, Danielle!
  Ik heb het inderdaad ook vaker meegemaakt dat ik ingegeven kreeg voor iemand te bidden en achteraf hoorde dat er op dat moment veel gaande was bij die persoon. Zo mooi dat God ons wil gebruiken door de Heilige Geest heen.

 2. Danielle

  12 mei 2020 • 22:51 uur

  Hee Steph, wat mooi dat jij gevoelig bent voor de HG en daar ook naar handelt! ???? en idd God ziet het grotere plaatje. Wij moeten Hem gewoon hmgehoorzamen in ons gebed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle