Interview

Hoe kijken de pastors naar deze situatie?

25 februari 2021 • Janice
 

De conferentie start deze week. De conferentie is helaas online en vele mensen moeten de conferentie deze keer dus thuis achter hun schermpje beleven. Gelukkig kunnen er (pionier) pastors naar onze kerk gaan om elkaar te zien en bemoedigd te worden. Ik heb een aantal pastors een aantal vragen gesteld om te kijken hoe zij tegen deze situatie aankijken. Vandaag interviewen we met Pst. Nies.

Pastor Nies, Enschede kerk
Wat vindt u ervan dat de conferentie nu online is?
Het is jammer dat de conferentie nu online gevolgd moet worden; het allermooiste is toch altijd dat we met iedereen samen kunnen komen in een groot gebouw en samen de diensten kunnen bijwonen. Maar gezien de omstandigheden is het begrijpelijk dat dit zo moet. En dan is het geweldig dat iedereen toch de diensten kan volgen, ook al kunnen ze er niet zelf niet fysiek aanwezig zijn. Ik wil iedereen die helpt om de livestreams mogelijk te maken heel erg bedanken.

Volgen jullie als kerk samen de livestream? En hoe vinden jullie dat?
Mijn vrouw en ik zijn de hele week wel in Zwolle maar ons kerkgebouw is de hele week open tijdens de diensten. Iedereen die wil kan in onze zaal samen de conferentie volgen. We hebben ook donuts in de pauze van de ochtendsessie.

Hoe gaat u toch met een positieve blik naar de conferentie deze week?
Conferenties zijn voor mij levensreddend. Als pastor merk ik ook dat je heel veel geeft in je eigen kerk en een conferentieweek is geweldig om zelf preken te horen, beslissingen en toewijdingen te maken. Het is tijd dat de pastors naar de kerk gaan.

Hoe denkt u dat u de conferentie gaat beleven ten opzichte van de voorgaande conferenties?
De vorige conferentie waren we nog met ongeveer 50 pastorsechtparen in de kerkzaal, nu zijn het er nog maar 15. Dat is natuurlijk jammer maar ik heb een grote verwachting over de prediking. Ik hoorde iemand ook spreken over de afgelopen Prescott conferentie dat daar geen al geheel gevoel was van nederlaag of pessimisme. Maar juist in geest van enthousiasme over het werk van God en een urgentie om de wereld in te nemen met het evangelie van Jezus Christus. Datzelfde verwacht ik ook voor deze week in Zwolle!

Als u een top 3 zou moeten maken van wat u het meest bemoedigd in deze tijden, wat zou dat dan zijn?
1. Dat steeds nieuwe mensen tot bekering komen en voor God gaan leven. Terwijl de wereld om ons alleen maar over corona kan praten gaat het werk van God gewoon door.
2. Door de relatie met mijn vrouw, zij is degene die mij enorm kan motiveren en die ervoor zorgt dat ik het beste uit mezelf kan halen.
3. Dat de Enschede-kerk vanaf het begin van dit jaar in staat is om mij een extra dag voor de kerk te laten werken (van 1 naar 2 dagen, dit helpt enorm).

Als u een top 3 zou moeten maken van wat u het meest mist nu, wat zou dat dan zijn?
1. Reizen naar het buitenland met het evangelisatie-team. De mogelijkheid om te preken in het buitenland. Normaal gesproken ging ik elk jaar naar Roemenië en nog ergens anders heen verder weg.
2. Samen eten in de kerk. Meerdere keren met paar eten we samen in de kerk, met pasen en kerst maar ook op andere momenten, dat kan nu helaas niet.
3. Met een groep mensen afspreken en een gezellige tijd hebben met de BBQ en/of uiteten gaan, spelletjes doen e.d.

Als u 1 ding zou mogen veranderen aan hoe de conferentie nu is, wat zou dat dan zijn?
Ik zou niet zo snel iets specifieks kunnen zeggen, maar ik denk toch wel dat iedereen weer bij elkaar kan zijn.

Hoe houdt u in deze tijd uw relatie met God goed/sterk? En is dit nu lastiger of makkelijker dan voor corona?
De bidstonden zijn daarin heel belangrijk, maar gelukkig kunnen we bidden hoe en waar we maar willen. Ik denk dat corona daar niet veel verandering in heeft gebracht.

Wat zou als bemoediging willen geven aan alle mensen die er nu helemaal doorheen zitten?
Ga door en geef niet op! Onze beloning wacht op ons als we niet verslappen. Achteraf zullen we zeggen ´het is het allemaal waard geweest´(2 Tim. 4:7). Daarnaast wil ik deze stimuleren om verschillende psalmen te lezen, regelmatig lees je daar daar onder andere David er helemaal doorheen zat maar dat hij nieuwe kracht putte uit God.

Wat zou u aan alle mensen die dit lezen en die de conferentie thuis moeten kijken willen meegeven?
Maak de tijd echt vrij om voor de diensten en preken te gaan zitten; zing en klap mee met de zangdienst en die geen andere dingen tegelijkertijd maar wijt deze tijd volledig toe aan de dienst en voor zover dat mogelijk is, ga de dienst samen in de kerkzaal kijken of bij iemand thuis (naar gelang dat toegestaan is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle