Interview

Hoe kijken onze kerkleden naar de conferentie?

25 februari 2021 • Swantje
 

Shoeshan uit Rotterdam IJsselmonde:

1. Vertel een beetje: Hoe heb je de afgelopen zomerconferentie beleeft? 

De afgelopen zomerconferentie was ik gewoon thuis. We zouden eigenlijk in een huisje gaan maar ongeveer 2 weken voor de conferentie werd ik ziek. Kort werd ook David (mijn man) ziek. Dus we zaten in thuis quarantaine tijdens de conferentie, in de hittegolf. We voelden ons gelukkig wel goed genoeg om alle diensten te kunnen volgen. Waardoor we wel een goede conferentieweek hebben gehad, behalve dat we veel last hadden van de hitte, haha. Ik had verder geen moeite om me te concentreren maar het is thuis natuurlijk wel anders dan live bij de conferentie aanwezig zijn. Je mist dan de hele atmosfeer en alle mensen die er zijn. 

2. Ga je deze conferentie iets anders doen dan in de zomer?

Deze conferentie gaan we weer vanuit huis volgen. We hebben allebei de hele week vrij genomen zodat we alles live kunnen volgen. Wat we tijdens de zomerconferentie niet echt gedaan hebben is bidstond houden voor de avonddienst. Dat vind ik wel lastiger thuis. Doordat de bidstond rond etenstijd is, schiet het er toch makkelijker bij in. Dus dat willen we deze conferentie anders doen.

3. Heb je een leuke tip voor andere mensen om optimaal van de digitale conferentie te genieten?

Wat ik eigenlijk bij de vorige punt al aanhaalde, proberen even te tijd te noemen voor de dienst om te bidden en God te zoeken. Wat ook wel helpt, denk ik , is om niet uitgebreid te gaan eten of snoepen tijdens de diensten. Meestal neem ik wel wat te drinken, een kopje thee of zo, maar verder geen snacks of eten. Dat helpt me wel om me beter te concentreren en me meer op de preek zelf te gaan richten. Maar dat is misschien persoonlijk. Een ander tip is ook om niet in de ochtend in je pyjama naar de dienst zitten kijken haha. 

4. Als je aan het thema van de conferentie denkt ‘signal to partner’ wat roept het bij op, oftewel wat verwacht je van de conferentie?

Ik denk misschien een beroep doen op elkaar om te helpen en om mee te doen? Een roep tot samenwerking en eenheid onder elkaar? Ik ben benieuwd en heb er heel veel zin in!

Shifra uit Ede:

1. Vertel een beetje: Hoe heb je de afgelopen zomerconferentie beleeft?

Ik vond de afgelopen zomerconferentie fantastisch! We hebben in de kerk de conferentie gevolgd via de live stream met elkaar de hele week. Het was prachtig dat het op zo’n manier kon. Zo kregen de pastors gewoon de gelegenheid om naar Zwolle te gaan en wij konden het zo met elkaar als kerk volgen. Ik kon me eigenlijk veel beter concentreren op de diensten dan in de IJsselhallen, haha!

2. Ga je deze conferentie iets anders doen dan in de zomer?

Nee, deze conferentie zal precies hetzelfde zijn.

3. Heb je een leuke tip voor andere mensen om optimaal van de digitale conferentie te genieten?

Het is denk ik wel extra mooi om het samen te beleven. Als je niet in de kerk kunt samenkomen, nodig (een) broeder(s) of zuster(s) bij je thuis uit om het samen te volgen.

4. Als je aan het thema van de conferentie denkt ‘signal to partner’ wat roept het bij op, oftewel wat verwacht je van de conferentie?

Ik ben heel benieuwd! Iets over relaties leggen misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle