Blog

Dodenherdenking

4 mei 2021 • Marcel
 

Vandaag is het Dodenherdenking. Dat betekend dat wij herdenken, de prijs die betaald is voor onze vrijheid met levens van veel, vaak jonge, geallieerde militairen en vele burgers. Maar deze bevrijding komt wel met een hoge prijs. Om deze dag te herdenken hangen vele Nederlanders de vlag halfstok. Morgen is het Bevrijdingsdag! De vlag wordt dan heelstok gehangen ;).

Zonder deze prijs was de Duitse taal in Nederland waarschijnlijk de hoofdtaal geworden. Ook zouden er nog veel meer mensen zijn vermoord naast de 6 miljoen Joden en ongeveer 5 miljoen andere mensen. Verder zou je niet zomaar alles kunnen zeggen, zonder dat je gecensureerd of opgepakt zou worden.

Sinds 1961 worden niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Wij herdenken alle Nederlandse oorlogsslachtoffers (burger of militair) die er sinds de tweede wereldoorlog zijn gevallen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De landelijke herdenking is op de Dam in Amsterdam. Hier zal voor verschillende groepen slachtoffers een krans worden gelegd. Om 20:00 staan wij 2 minuten stil om na te denken over alle slachtoffers. Sta jij hier ook bij stil vanavond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle