Blog

De Wachtkamer

25 november 2020 • Swantje

Wij zullen allemaal een keertje moeten wachten op iets of iemand. Wij wachten op de bus, de trein of op een afspraak. Wij wachten bij de huisarts, op vrienden of op een pakketje. En wij wachten er met smart op dat de maatregelen zullen versoepelen. Op geestelijk gebied kunnen wij ook wachten. Wij hopen op een woord van God, op bestemming of op een doorbraak in ons leven.

Daar zit je dan.. in de wachtkamer van je leven. Je kijkt naar het grauwe behang en de stoffige hoeken van de wachtkamer. Het maakt je depressief, prikkelbaar en soms gewoonweg woedend. ‘Hoelang nog, God, voordat er iets verandert?’ Als een zachte duw komt een overtuiging opborrelen.

Kom in actie! Als jij niets leuks aan deze wachtkamer vindt, doe er dan iets aan. Begin dan de wachtkamer schoon te maken en af te stoffen, oftewel: ‘Jezus, vergeef mij van mijn ongeduld en van mijn ongeloof in Uw beloftes. Vergeef mij dat ik hetgeen waarop ik wacht hoger acht dan de relatie met U. Ik wil U zoeken en U vertrouwen.’

Krijgen je grauwe, saaie muren ook een beurt? Ze kunnen gekleurd worden met vreugde, dankbaarheid, openheid, geloof, hoop en liefde. Door de ramen wijd open te zetten kan Gods verfrissende, zachte bries waaien door de kamer. De wachtkamer zal gevuld worden met lofliederen en psalmen. En om je aan Gods beloftes te herinneren, zal de bijbel open op tafel liggen. Je wilt je nieuwe wachtkamer aan iedereen laten zien. Je kijkt uit naar anderen, naar mensen op straat en nodigt hun uit om in jouw wachtkamer hun schuilplaats en hun verlossing bij God te vinden.

Waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle