Blog

De conferentie, achter de schermen

24 februari 2021 • Marcel

Als voorbereiding op en tijdens de conferentie moet er van alles gebeuren om er voor te zorgen dat de dingen goed verlopen tijdens de conferentie. Ik heb een aantal mensen gevraagd wat er zoal komt kijken bij het organiseren van de conferentie dit jaar. Verder vroeg ik ook wat er anders is dan bij vorige conferenties.

De techniek
Het grootste verschil met vorig jaar is dat er weinig opgebouwd hoeft te worden. In plaats daarvan moet er computertechnisch van alles geregeld worden. Voor de conferentie nodigt pastor Schuitema pastors uit om te preken. De buitenlandse pastors die preken sturen hun preek digitaal op. Voor de livestream zijn er 10 preken en 6 videorapporten die vertaald moeten worden door 10 à 12 mensen. Het vertalen van deze preken is tijdrovend. Het vertalen van één preek kost ongeveer 8 uur. Een grove schatting is dus ruim 60 uur.

De samenkomsten
Per dagdeel van de conferentie mogen er 15 pastors-echtparen in de kerk komen om de preken te volgen. Daarnaast wordt er ook geregeld dat echtparen in een zaaltje van de van der Valk samen de livestream kunnen volgen.

Escalatieplan
Voor de livestream zelf is het belangrijk dat alles het tijdens de conferentie blijft doen. Daarom wordt er voor de conferentie nagedacht over een “rampenplan”. Wat doen we bijvoorbeeld als een camera kapot gaat of de livestream uitvalt?

De lay-out
Verder gaat er tijd zitten in het maken van de slideshows met informatie die voor de preken worden laten zien. Hiervoor is een team opgesteld die ervoor zorgt dat de informatie wordt klaargezet en er verschillende visuals worden getoond van de preken, gebeurtenissen en bijvoorbeeld weetjes. Ook is er tijd gestoken in het opzetten van de conferentie pagina op de site van de deur Zwolle. Hier vind je onder andere informatie over wie wanneer preekt en de Spaanse vertaling. Ook kun je een foto sturen om een indruk te geven van hoe jullie de conferentie volgen.

Er zijn dus meer technische dingen die geregeld moeten worden dan een jaar geleden. Er hoeft minder te worden opgebouwd omdat we de diensten vanuit onze eigen kerkzaal doen. Het op- en afbouwen gaan we niet missen. Wat we wel gaan missen zijn de broodjes kebap die we kregen op vrijdagavond wanneer we helemaal klaar waren met alles afbouwen, aldus één van de geïnterviewden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle