Blog

De boekenkast van Edith

15 mei 2020 • Marcel

Komende weken stellen we kerkleden aan je voor…alleen niet op de gebruikelijke manier, maar door een kijkje te geven in de keuken, boekenkast of muziek playlist. Wil jij ons ook een kijkje geven in je keuken, boekenkast of playlist? Stuur dan een bericht naar de redactie!

Vandaag is Edith aan de beurt. Zij geeft ons een kijkje in haar boekenkast.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

”2 x genade” van H.Morris. Dit boek heb ik van iemand geleend, omdat ik had gehoord dat het een erg mooi boek was. Het is een getuigenisboek, waarin wordt verteld over iemand die in de gevangenis terecht komt en uiteindelijk daar God leert kennen. Een erg mooi boek!

Hoeveel boeken staan er in jouw boekenkast?

Ik heb niet echt een boekenkast, maar heb natuurlijk wel een aantal boeken in huis. Alleen de meeste boeken leen ik bijvoorbeeld van de bieb of van mijn moeder ????. Zo vaak lees ik alleen geen boeken, maar ik vind het wel leuk dat ik er nu wat meer tijd voor heb! Dus nu kan ik eindelijk beginnen met al de boeken die ik ooit nog wilde lezen haha.

Welk boek heeft jou laten lachen/huilen?

Ik huil eigenlijk niet heel snel bij boeken, maar ik vond het boek ‘Onbegrijpelijke Liefde’ van Derek Prince wel erg mooi. Hierin wordt Gods liefde erg mooi uitgelegd en begrijp je beter hoeveel God van ons houdt.

Wat vind jij belangrijk in een boek?

Ik vind het belangrijk dat een boek wel wat inhoud heeft. Ik houd niet zo van liefdesverhalen waarbij je vanaf bladzijde 1 de uitkomst al weet haha. Historische romans, waarbij je wat over de geschiedenis leert vind ik interessant, maar ook bijvoorbeeld autobiografische boeken waarbij je iemands getuigenis leest. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het boek ‘ Zwerfster voor God’ van Corrie ten Boom. Van zo iemand kun je veel leren en voel je je weer opgebouwd!

Welk boek heeft voor jou een bijzondere betekenis?

Oef! Ik heb niet echt 1 boek dat een bijzondere betekenis heeft.. ik denk dan toch de bijbel (ook al is dat cliché haha).

Wat is jouw lievelingsboek in de bijbel?

Het is niet echt 1 favoriete bijbelboek, maar ik vind het boek Handelingen wel erg interessant om te lezen, net zoals de brieven van Paulus. Je haalt er vaak een bemoediging uit voor je eigen leven en het spoort je aan om God meer te dienen!

Bedankt Edith voor dit kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle