Blog

De blinkende Morgenster

30 december 2020 • Swantje

Dit jaar was verre van hoe ik dacht dat het zou gaan – en met deze gedachte ben ik niet alleen. Maar ik wil God danken voor dit jaar. Het was een leerzaam jaar. Mensen hebben behoefte aan een vast punt wanneer het leven op zijn kop staat. Ik had behoefte aan een vast punt. Sommige momenten van dit jaar waren verdrietig, sommige momenten waren moeilijk, sommige momenten raasden voorbij. Veranderingen brengen onzekerheden met zich mee en onzekerheden kunnen beangstigend zijn. Maar door dit jaar heen zag ik vooral in deze momenten, waar angst en onzekerheid mijn metgezellen waren, dat er nog een andere metgezel was. Het was de blinkende Morgenster, mijn vaste punt. Eén van mijn favoriete bijbel teksten is deze: En wij achten het profetische woord (daarom) des te vaster, en gij doet wèl, er acht op te geven als op een lamp, die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw harten (2 Petrus 1:19).

Dit jaar was God mijn Morgenster, wanneer de nacht het koudst en zwartst was. Hij was de warmte van een kopje thee in de nacht toen mijn vader stierf. Het was de vrijheid, die een paard moet voelen in galop, terwijl wij onze sociale vrijheid op moesten geven. Hij was de vrede, die kleurrijke bossen in de herfst uitstralen, ondanks de stormachtige terugkomst van de tweede Coronagolf. Hij was de blijdschap, die weerkaatst op het gezicht van een eenzame, oude man, die een kerstlied gezongen krijgt. Hij was er op de momenten, waar Hij voor mijn niet voelbaar aanwezig was. De IK BEN, DIE IK BEN is hier. Hij is in de kleine lichtpuntjes, de kleine, kostbare momenten. Ik ben dankbaar voor dit jaar, omdat ik geleerd heb, dat God mijn rotsvaste punt is, die mijn leven ervan weerhoudt uit elkaar te vallen. En Hij belooft dat de dag aan zal breken en de morgenster op zal gaan in onze harten. Ik weet niet hoe het komende jaar uit zal zien, maar ik weet dat ik erop kan vertrouwen dat de Morgenster helder zal stralen als ik het nodig heb. Hij zal mij leiden – door alle omstandigheden heen, naar God toe.

5 reacties

 1. Daniëlle

  5 januari 2021 • 05:49 uur

  Wauw! Mooi Swantje! ???????? En niet alleen jij bent hierdoor bemoedigd. Dank je wel dat je ook ons hiermee bemoedigt! ????

 2. Nina

  5 januari 2021 • 15:29 uur

  Heel erg mooi geschreven Swantje!
  Erg bemoedigend:-)

 3. Swantje

  5 januari 2021 • 18:58 uur

  Mooi! Dat hoopte ik idd dat het bemoedigend is.

 4. Brenda

  5 januari 2021 • 20:34 uur

  Heel mooi Swantje, zeer bemoedigend ! Dankjewel voor het delen!????

 5. Ellen

  6 januari 2021 • 08:58 uur

  Prachtig Swantje, heel bemoedigend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle