Column

Dans je mee?

12 mei 2020 • Marcel

Oeh, pardon… oh, sorry, verkeer van rechts gaat voor. We naderen een druk kruispunt. Wie gaat er eerst? We manoeuvreren ons met onze winkelkarretjes in een ingewikkelde dans om elkaar heen om onze voedselvoorraden aan te vullen.

Waar ik eerder boodschappen doen zag als een noodzakelijk kwaad, zie ik het nu bijna als een straf. Ten eerste ben ik allesbehalve soepel in mijn heupen, als het aankomt op dansen en ten tweede word ik ongemakkelijk van al dat gedraai om elkaar heen en kom ik er achter dat ik toch ietsjepietsje minder geduld heb dan ik dacht…

Die meneer die zijn boodschappenlijst nog eens uitgebreid doorneemt en zijn winkelkarretje en zichzelf parkeert voor de melk. Waar ik uitgerekend moet wezen, natuurlijk. Die mevrouw die nog moet bedenken wat ze wil koken en een beetje doelloos door de winkel lijkt te slenteren, iedereen voor de voeten dansend. Voor-terug-zij-sluit-zij. Het lijkt wel de chachacha. Ik doe mee. Maar niet van harte.

Toch moeten we het nog even uitzingen en dansen met elkaar. Met liefde, verdraagzaamheid en geduld. Noem ik hier toch een paar vruchten van de geest op ???? Verdraagzaamheid is niet één van die vruchten, maar dat komt vanzelf na een flinke portie geduld en liefde. Ik parkeer mijn irritaties en ongeduld en dans zo soepel als ik maar kan de winkel en de lockdown door.

Kolossenzen 3:13-14
Verdraagt elkander en vergeeft elkander, indien de een tegen de ander een grief heeft; gelijk ook de Here u vergeven heeft, doet ook gij evenzo. En doet bij dit alles de liefde aan, als de band der volmaaktheid.

4 reacties

 1. Hermien

  12 mei 2020 • 14:05 uur

  Wat ontzettend leuk geschreven weer Dani!????

 2. Nadine

  12 mei 2020 • 18:13 uur

  Haha! Ja ontzettend leuk geschreven, Daniëlle. Ik zit echt te lachen terwijl ik dit lees, omdat ik goed voor me zie hoe mensen nog staan te bedenken wat ze moeten koken, terwijl jij het artikel wilt hebben, waar zij net voorstaan! Haha! Echt herkenbaar…

 3. Danielle

  12 mei 2020 • 23:08 uur

  Hee Hermien, dank je wel! ????????

 4. Danielle

  12 mei 2020 • 23:16 uur

  Haha, Nadine, erg hè. Ons geduld wordt wel beproefd ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle