Column

Boekenweek

9 maart 2021 • Marcel

Normaal gesproken is het deze week boeken week!
Normaal gesproken? Inderdaad. De boekenweek is vanwege corona verplaatst naar de zomer. Ondanks dat willen we het deze week toch over boeken hebben, specifiek natuurlijk over christelijke boeken.

Ik heb mijn moeder, Aleida van Harten gevraagd welk boek haar het afgelopen jaar het meeste aansprak. Ook vertel ik over een boek dat ik zelf gelezen heb.

Aleida

Apostel van het geloof – Smith Wigglesworth

Aleida vertelde over 2 boeken. De eerste is een wat ouder boekje en heet “Apostel van het geloof” van Smith Wigglesworth.

Waarom sprak dit boek je aan?
Het is geweldig om te lezen hoe God deze  man gebruikt, dat er een enorme aanwezigheid van Gods geest in zijn leven is en dat er velen overtuigd werden van zonde. Ook gebeurden er vele wonderen. Hij preekte overal Gods woord en niets hield hem tegen om Zijn wil te doen.

Hemels, mijn reis van negen dagen voorbij de dood – Marietta Davis

Het andere boek is “Hemels – mijn reis van negen dagen voorbij de dood” van Marietta Davis.

Waarom sprak dit boek je aan?
Dit boek gaf een kijkje in de eeuwigheid. Het is een soort evangelisatieboek met de hoop die we hebben door Jezus in een leven na dit leven met God. Het boek gaf me heel veel troost na het overlijden van mijn broer.

Mijn eigen boeken

Onversneden christendom – C.S. Lewis

Zelf probeer ik ook af en toe een christelijk boek te lezen. Ik vind dat C.S. Lewis, ook bekend van Narnia, goede boeken schrijft. Ik zal één specifiek boek noemen, namelijk “onversneden christendom”. Hierin legt hij uit wat het de kern is van het christelijke geloof. Hij bespreekt onderwerpen zoals goed en kwaad, vergeving en de drie-eenheid. Als je toe bent aan een verdieping van je geloof, zou ik een boek van C.S. Lewis openen.

En jij?

Challenge: begin deze week zelf aan een christelijk boek!
Veel mensen zitten nu veel meer thuis dan eerder. Ik wil graag iedereen die dit leest uitdagen om elke dag een paar hoofdstukken te lezen van een goed christelijk boek. Deze en de andere posts kun je gebruiken om wat ideeën op te doen voor een goed boek.


2 reacties

  1. Leon Tan

    10 maart 2021 • 12:39 uur

    Als ik iemand heb gesproken die iets heeft meegemaakt waar ik zelf niets over weet,
    dan pak ik regelmatig mijn E-book erbij van Billy Graham (Christian Worker’s Handbook)

    Het boek komt voort uit de gesprekken tussen tv-kijkers van Christelijke films op Amerikaanse TV en de hulplijn van de Billy Graham organisatie. Op basis van deze gesprekken is dit boek gemaakt met allerlei soorten onderwerpen waarmee mensen in betrokken zijn. Van A (abortion) t/m W (worldliness) zijn er 298 pagina’s om informatie te achterhalen.

    De voornaamste reden dat ik dit interessant vind heeft ermee te maken dat elke artikel een korte omschrijving geeft en een paar kopjes zoals advies en wat de Bijbel er over zegt, oproep tot een bekeringsgebed, maar ook wat je kunt zeggen als de ander aangeeft al een Christen te zijn.

  2. John Doe

    10 maart 2021 • 12:56 uur

    Onversneden Christendom is een echte klassieker! Het leest af en toe wel wat moeilijk maar het biedt echt inzichten!

    Daarnaast kan ik het boek ‘Vredeskind’ van Don Richardson iedereen aanbevelen, het verhaal van een jonge Canadese zendeling die met zijn vrouw in 1962 naar een afgelegen stam van kannibalen ging om het Evangelie met hen te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle