Blog

How to: bananenbrood

10 mei 2020 • Michanne

Ingredienten:

  • 4 rijpe bananen
  • 1 1/2 kopje zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • bastaardsuiker
  • handje pecannoten
  • 3 eetlepels kokosolie
  • kaneel

STAP 1

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet alvast een cakeblik in met kokosolie.

STAP 2

Pureer de bananen. Voeg de eieren en 3 ruime eetlepels kokosolie toe. Voeg bastaardsuiker naar smaak toe. (Houd daarbij in gedachte: hoe rijper de bananen, hoe zoeter ze zijn, waardoor je minder suiker hoeft toe te voegen) Meng alle ingrediënten met een mixer.

STAP 3

Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het beslag, totdat het een gladde cakemix is. Laat het beslag in de cakeblik lopen en bak de cake/brood in de oven voor 25-30 minuten.

STAP 4

Ondertussen ga je gekarameliseerde pecannoten maken. Doe een handje pecannoten, wat bastaardsuiker en een klein beetje kokosolie in een koekenpan. Roerbak de noten op laag vuur in de pan, totdat de suiker smelt en zich hecht aan de noten. Leg de noten boven op het cakebeslag en bak ze mee in de laatste 5 minuten van de baktijd.

STAP 5

Genieten maar!

1 reactie

  1. Nadine

    10 mei 2020 • 21:58 uur

    Mmm… ga ik zeker maken! Bedankt voor t recept, Michanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *