Column

Alsof de Koning Himself op bezoek komt…

27 april 2020 • Marcel

Nu veel mensen aan huis gebonden zijn, ziet het in de bouwmarkten zwart van de mensen en zijn de schoonmaakmiddelen niet aan te slepen. Ik was zelf op zoek naar een luiwagen, om mijn terrasje eens een goede beurt te geven, maar ik ving bij meerdere winkels bot. Uiteindelijk heb ik er één weten te bemachtigen, maar het leek wel net zo’n interessant item als toiletpapier.

Tijdens deze lockdown neem ook ik mijn hele huis van onder tot boven onder handen. Geen kastje ontkomt aan mijn kritische oog. Alles moet opgeruimd en schoongemaakt worden en alle troep moet weg. Ook bij de ROVA (milieubrengstation van Zwolle), kringloop en de kledingcontainers was de afgelopen tijd deze schoonmaakwoede haast niet bij te benen. Bij de ROVA kwam het zelfs voor dat mensen maar liefst een uur moesten wachten voor ze aan de beurt waren!

Als ik een wandelingetje maak door mijn wijk, zijn de mensen die ik zie klussen aan hun huis niet op twee handen te tellen. Elk achterstallig onderhoud wordt nu aangepakt. Alsof de Koning himself op bezoek komt.

Doet me denken aan één van mijn eerste baantjes, bij Rijkswaterstaat. We werkten in een mobiele bouwkeet, omgebouwd tot kantoor. Op een dag kregen we te horen dat we koninklijk bezoek zouden krijgen. Er werd ons niet verteld wié van het Koninklijk Huis zou komen, maar al gauw waren de grappen niet van de lucht over ‘Prins Pils’ (destijds Prins Willem-Alexander). Maar… koninklijk bezoek! Dat betekende wel dat de bezem rigoureus door ons kantoor moest. Aan de muren in onze keet hingen altijd de leukste grappen en grollen. Één daarvan was een bewerkte foto van Koningin Beatrix met een mooi gekleurd punk kapsel. Ook die moest weg. Er kwam een team (ik denk van het koninklijk huis) die onze keet omtoverde tot een waar paleis.
Nog nooit had onze keet er zo netjes en feestelijk uitgezien. Onze keet was klaar voor het hoge bezoek. Ik had mijn mooiste kleding aangetrokken en stond vol verwachting op de uitkijk en daar stapte ze uit: Koningin Beatrix. Zonder punk kapsel 😉

Nou zijn straks al onze huizen netjes en schoon en zijn we klaar voor koninklijk bezoek, maar het belangrijkste natuurlijk is dat we ons eigen hart (en alle kamers daarin) net zo klaar hebben voor het Allerhoogste Koninklijk bezoek. Wij kregen bij Rijkswaterstaat van tevoren een seintje dat er iemand van het Koninklijk Huis op bezoek zou komen, maar als we kijken naar onze omstandigheden nu, krijgen we ook duidelijk een seintje dat we ons moeten opmaken voor het Allerhoogste Koninklijk bezoek!

Lucas 21:29-31
En Hij sprak een gelijkenis tot hen: Let op de vijgeboom en op al de bomen. Zodra zij uitlopen, weet gij uit uzelf, omdat gij het ziet, dat de zomer reeds nabij is. Zo moet ook gij, wanneer gij dit ziet geschieden, weten, dat het Koninkrijk Gods nabij is.

3 reacties

 1. Inez

  27 april 2020 • 09:46 uur

  Mooi geschreven! 🙂

 2. Janny

  27 april 2020 • 10:01 uur

  Prachtig geschreven Daniëlle

 3. Danielle

  27 april 2020 • 12:53 uur

  Hallo Janny en Inez, dank jullie wel! ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

web design zwolle